Trakteren bij de peuterspeelzaal is een feest 1


Hiep hiep hoera! Isis is vandaag vier jaar geworden. Zo had ik het gisteren al over de traktatie die we gemaakt hadden voor haar verjaardag. Deze zeilbootjes moesten dan ook nog een keer uitgedeeld worden.

Deze week is het vakantie, dus trakteren op de dag dat ze jarig is, was er voor Isis niet bij. Ook vorige week kon er niet getrakteerd worden. Helaas, maar de viering van de kerst ging voor en terecht. We hebben haar verjaardag dus al twee weken geleden gevierd op de peuterspeelzaal. Phoe…ik zou het al bijna weer vergeten zijn.

De dag begon redelijk normaal. Om half negen bracht ik haar naar school. We zouden aan de einde van de ochtend haar verjaardag vieren. Om kwart voor elf kwam ik aan met de traktaties en mijn fotocamera. De traktaties werden verstopt onder de toverdoek en ik kreeg een lekker bakje koffie, terwijl de kidz nog even buiten konden spelen.

De kidz werden naar binnen geroepen en mochten in de kring gaan zitten. Voor Isis was er een speciale verjaardagsstoel compleet met een persoonlijk gemaakte verjaardagsmuts. En natuurlijk moest haar beste vriendinnetje naast haar komen zitten.  Eerst werden er nog wat liedjes gezongen. Daarvoor mocht Isis iedereen een muziekinstrument geven. Nu was het tijd voor de verjaardagstaart. Daarvoor werden vier kaarsjes aangestoken, die deze nieuwe kleuter mocht uit blazen. Wie jarig is, krijgt cadeautjes! Zo ook dus van deze lieve juffen. Gewapend met haar toverstokje, toverde Isis haar cadeautje uit de toverdoos. Alle kidz kwamen gelijk kijken wat Isis gekregen had. Het was een mysterieus vierkant en plat pakje. Eenmaal weer op haar stoel geklommen, scheurde ze het pakje gelijk open. Het was een boekje van Borre! Lekker lezen! Zo…we hadden gezongen, muziek gemaakt, de kaarsjes op een verjaardagstaart uitgeblazen en een cadeautje uitgepakt. Nu was het tijd voor de traktatie! Nog verstopt onder het toverkleed zette Isis haar dienblad op een tafeltje in de kring. Tatarada! Met een ruk werd het toverdoek van de traktaties gerukt en konden alle kidz het lekker bewonderen. De traktatie werd uitgelegd aan de kidz, maar deze hadden enkel oog voor het grote plak ontbijtkoek die de boot vormde. Dit was lekker en eetbaar, dus de rest was niet meer belangrijk. Vol trots deelde Isis haar traktatie uit. Als afsluiter mag iedere jarige de deur open gaan doen om de ouders binnen te laten. Normaal mogen ze gewoon naar binnen lopen, maar wanneer een verjaardag gevierd wordt, moeten ze buiten blijven wachten. Trots opende ze de deur voor de ouders en werd daarbij natuurlijk veelvuldig  gefeliciteerd!Een geslaagde verjaardag op de peterspeelzaal, nu op naar haar verjaardag! Wat zal het vandaag worden?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Trakteren bij de peuterspeelzaal is een feest

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.