Lekker weg met de kerst 2014


Soms gebeurd er iets waarbij je besluit de artikelen later te plaatsen dan gebruikelijk. Zo is het ook het geval met het artikel van vandaag. Ik had deze vorige week al wel kunnen beginnen. We zijn nu net terug van een geweldig weekje Landal ’t Loo in het rustieke plaatsje Oldebroek.Waarom dan niet eerder een artikel? Afgelopen herfstvakantie waren mijn ouders met onze kinderen op vakantie een korte en terwijl wij (ik en vriendlief) een kort bezoekje brachten aan onze kidz is er bij ons thuis ingebroken. Hierdoor zijn alle sensoren op scherp komen te staan hier in huize Kidz Blozzy. We waren slechts 1 nacht weg en juist op dat moment besloten onze “bezoekers” bij ons binnen te komen. Niet echt een fijne ervaring en om alle kansen op herhaling uit te sluiten, hebben wij besloten om deze vakantie in stilte te beleven. Niet aangekondigd dat we zouden gaan, niet vermeld dat we weg waren. Enkel onze directe buren waren op de hoogte dat wij niet thuis zouden zijn. Oplettende lezers hadden wel op één dag kunnen zien dat we niet thuis waren. Op tweede kerstdag postte ik een foto vanuit ons huisje met ons schattige, eigen geknutselde ornamenten in de kerstboom.Voor zover een korte uitleg, maar hoe was de vakantie nu? In een woord: Heerlijk! Aangezien we met mijn ouders daar op vakantie waren, hadden we een 8 persoons-huisje gehuurd. De kidz ieder een eigen kamer. Geen gehannes met slapen, geen gehannes met slaapplekken. Ideaal! Het huisje zag er goed uit. Het bestond uit twee verdiepingen waarbij er 1 slaapkamer op de begaande grond lag en 3 slaapkamers op de 1e verdieping. Verder bestond het huisje nog uit twee badkamers, een eenvoudige keuken en een woonkamer met open haard. Bij aankomst hebben we gelijk onze kerstboom neer gezet en opgetuigd met onze eigen gemaakte slingers en ornamenten. Ik vond hem geweldig! De eerste dag hebben we gebruikt om ons te settelen. De volgende twee dagen stonden eigenlijk helemaal in het teken van verjaardagen. De 23e was onze jongste van de familie jarig en de 24e was de oudste van onze familie jarig (opa!), die welgeteld 64 jaar met elkaar schelen. ‘S ochtends werden de cadeautjes al uitgepakt en natuurlijk gelijk aan een nadere inspectie onderworpen. Hier in het gezin zijn we inmiddels wel van de mobiele eenheid en heeft ieder gezinslid een eigen telefoon, Ipad of laptop. Isis vond dit niet zo heel erg leuk en wilde dan ook vaak op de Ipad, net als mama of papa even aan het werk was. Nu heeft ze haar eigen tablet in de vorm van de V-tech Storio 3. Van Emma kreeg ze een mooi dieren-verzorgingsstation van Smoby en van opa en oma kreeg ze daarbij nog een wandelend hondje.

Ter ere van de verjaardagen wilde we op het park gaan uit eten. Je moet tenslotte het wel vieren dat je jarigen in het midden hebt. Het is bij ons traditie dat de jarige mag vertellen wat hij of zij wilt eten. Voor Isis was dit niet zo moeilijk…ze wilde pannenkoeken! Er was echter wel een probleem. Het pannenkoekenrestaurant kon vanwege een defect in het baksysteem geen pannenkoeken meer bakken. Kan gebeuren! Het lastige was wel om op korte termijn een andere pannenkoekenhuis te vinden. De meest in de omgeving waren gesloten vanwege de kerst. Balen! Uiteindelijk hebben we maar een reservering gemaakt voor de zaterdag.Opa wenste gewoon uit te gaan eten bij Timber’s. En zo geschiedde! Ik moet zeggen: het was top! Ik ben een kieskous met eten in een restaurant en hier had zelfs ik moeite met kiezen. Er stonden zoveel lekkere gerechten op de kaart. Heerlijke eigen gemaakte streekgerechten. Ik heb in tijden niet zo lekker gegeten. De kidz vermaakten zich ook prima met het Bollo-buffet.Er was echter ook wat minder vrolijk nieuws. De restaurantmanager van die avond kwam ons vertellen dat het baksysteem van de pannenkoeken het inmiddels definitief had begeven. De vlammen kwamen onder het systeem vandaan! Onze reservering van zaterdag voor de verjaardag van Isis kwam zou daardoor niet door kunnen gaan. Nadat wij uitgelegd hadden dat dit om een verjaardag zou gaan, beloofde hij er alles aan te doen om toch pannenkoeken te serveren die avond. Desnoods ging hij ze persoonlijk bakken voor ons. Kijk…dat is nog eens service! Uiteindelijk bleek het systeem weer te werken en hebben we op zaterdag nog heerlijk kunnen genieten van een lekkere pannenkoek. We werden ook nog door Landal verrast op de beide verjaardagen. Isis heeft van het park een mooi doeboek van Bollo gekregen en voor de verjaardag van mijn vader werd er een lekker flesje wijn bij het huisje gebracht. Goed werk Landal! Ik had het al eens eerder mee gemaakt tijdens een van mijn verjaardagen in een ander Landal park. Daar kunnen de andere grote parken een voorbeeld aan nemen!Je kunt nu wel nagaan dat we de eerste dagen bijna geen tijd hebben gehad om het park echt goed te gaan verkennen op activiteiten. We zijn op dinsdag nog wel gaan zwemmen en ze hebben ook de indoorspeeltuin van binnen gezien, maar de rest van de week hebben we het zwembad helaas aan ons voorbij moeten laten gaan. Ik en Emma hadden beide toch wel last gekregen van onze oren na deze bezoek aan het zwembad. Nu heb ik bijna tien maanden in het jaar last van oorontsteking en kijk ik daar verder niet meer van op, maar voor Emma vond ik het toch een ander verhaal. Eventjes rustig aan dus!

Nu zal ik jullie even rust gunnen 😉 Het wordt anders zoveel om ineens te lezen. Zoals je merkt ben ik nog niet eens op de helft! Wordt vervolgt!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.