Lekker weg met de kerst 2014 #2


In het eerste deel hebben we het gehad over de eerste deel van onze vakantie bij Landal ’t Loo in Oldebroek. De eerste drie dagen stonden geheel in het teken van de verjaardagen binnen onze familie. Tot zover was het al enorm gezellig, maar er was nog veel meer! Eens kijken tot hoever we in dit verhaal kunnen komen.Voordat we op vakantie konden gaan, had ik al enorm veel voorbereid voor de kerstdagen. Mijn planning lag in de weken voor kerst zo strak, dat ik voor mezelf alles klaar moest hebben op de vrijdag voordat we op vakantie zouden gaan. En dan bedoel ik niet alleen het regelen van de cadeautjes, maar ook het maken van de versieringen, inpakken, wassen, schoonmaken, enz. enz. We zouden in het weekend voor de vakantie immers ook naar Freeks Wilde Wereld Live gaan, dus hadden we niet zo heel veel ruimte om in het weekend nog wat te regelen.

En ja hoor, alles was gelukt! Bepakt en bezakt zijn we op de maandag met twee auto’s richting Oldebroek gereden (en dan heb ik het nog niet eens over vriendlief, die later ook nog met een auto onze kant op zou komen). Nu zou ik mezelf moeten afvragen of dit niet een beetje over de top was. Achteraf gedacht misschien wel, maar op dat moment wilde ik niets vergeten. Ik ben wat dat betreft ietwat perfectionistisch om alles maar op zijn beloop te laten. En zo geschiedde. Alles was aanwezig: Kerstboom? Check! Versiering voor in de boom? Check! Overige versieringen? Check! Cadeautjes? Check! Lekker eten? Check! Al hadden we het ons op dat gebied wat makkelijker gemaakt. We zouden gaan gourmetten. Wel had ik nog wat koekstekers meegenomen om in vrolijke kerstsferen kleine pannenkoekjes te bakken en hamburgertjes te maken. De eerste kerstdag hebben we eerst uitgebreid aan de ontbijttafel gezeten. Voor het gemak kreeg Isis alvast het eerste cadeautje. Deze had Emma persoonlijk uit gezocht en die kwam nu heel goed van pas! Een mooie diadeem met vrolijke rendiertjes op een veer hield haar blonden manen in toom bij het ontbijt. Wat volgde was natuurlijk het uitpakken van de overige cadeautjes. Wat zijn we dit jaar enorm verwend! De kidz kregen diverse speelgoed. Het elektronische dartbord was een goede keuze en hebben we de rest van de vakantie veel mee gespeeld. Ook de Tiptoi spelen waren een hit bij de kidz. Verder werden we bedolven onder boeken, kleren en ander verwennerijen. Ik zelf was enorm blij met een mooi boek met foto’s van het afgelopen jaar. Een mooie verzameling wat we dit jaar hebben uitgespookt. Het viel me trouwens wel op dat 80% van de foto’s ook gebruikt zijn voor deze blog. De rest van de dag hebben we heerlijk spelletjes gespeeld en lekker gegeten. Open haard aan, bakplaat aan en genieten! Emma heeft enorm haar best gedaan om iedereen te voorzien van een stukje vlees en hield daarnaast ook nog eens de open haard brandende (samen met opa natuurlijk) De tweede kerstdag en ook de dagen erna hebben we eigenlijk niet veel gedaan. Alhoewel! Nu ik erover nadenk zijn we die dagen toch nog wat sportiever geweest. Zo hebben we een Gps-tocht gelopen (het was toch verder dan we dachten), heeft Isis nog gedanst met Bollo, zijn we wezen bowlen en hebben we op de laatste dag nog een Bollo-speurtocht gedaan.Naast een afgebroken nagel met bowlen zijn we dit keer gelukkig zonder kleerscheuren deze activiteiten door gekomen. Bij de laatste keer bowlen sneuvelde mijn toenmalige camera en was ik weken lang onthand. Wat is dat dan een gemis, als fotografie een van je hobby’s is. Emma merkte wel gekscherend op dat ze deze keer geen foto’s meer ging maken tijdens het bowlen! Nog opvallender was de uitslag van dit potje bowlen. 1 Vriendlief, 2 Ik zei de gek, 3 Opa, 4 Emma, 5 Isis en als hekkensluiter: Oma! Oma: wellicht volgende keer gebruik maken van het rekje? Dit heeft Isis ook geholpen!Ik zal deze week nog een Plog posten met de leukste foto’s van onze vakantie. Ik kan hier nu wel enorm veel foto’s gaan plaatsten, maar dat maakt het lezen er niet leuker op. Al met al hebben we ons prima vermaakt en zijn wij heerlijk uit gerust. Op naar een nieuw jaar!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.