Hiep hiep hoera! Isis is nu eindelijk 4 jaar! 1


Kleine meisjes worden groot! Een cliché wat als een paal boven water staat. Een volgend mijlpaal is aangebroken in het leven van onze kleine meid. Eindelijk naar de basisschool.

En dat is dan nog niet alles. Het lijkt wel of vanaf 4 jaar de ontwikkeling in een klein mensenleventje een grote sprong maakt. Geen peuter meer, maar we hebben nu te maken met een echte kleuter. En voor een kleuter begint het leven pas echt, althans dat voelt voor hen zo. Niet alleen mogen ze beginnen op de basisschool, maar onze kleuter mag vanaf januari zelfs ook beginnen met zwemles!

We zwemmen inmiddels al een tijdje met baby-peuterzwemmen, maar zwemles…dat is andere koek. Niet meer veilig onder de goed bedoelde toezicht van mama. Nee, nu mag ze dan helemaal alleen het zwembad in zonder bandjes. Ze heeft dat inmiddels al door en iedere keer dat we nu gaan zwemmen, weet ze me te vertellen dat ze nu groot is en dat ze zonder bandjes mag. Helaas voor haar kan dat pas echt als ze haar diploma heeft. Probeer haar dan nu maar eens uit te leggen waarom ze bij zwemles straks geen bandjes om moet, maar wanneer ze met mama gaat zwemmen wel.

IMG_0263Zwemles en de basisschool is niet de enige bezigheden die ze met vier is begonnen. Onze peuter is ook nog eens begonnen in een dansgroep. De eerste lessen had ze er toch wel moeite mee. Het was best lastig om al die pasjes te onthouden. Het werd al helemaal moeilijk bij haar eerste optreden. Samen met al de meiden stond ze in de hal om zichzelf om te kleden. Net voordat de eerste voorstelling van de muziekvereniging begon, liepen de meiden als groep naar voren, om daar op de grond plaats te nemen. Tot hier ging onze “grote” meid nog gewillig mee. Maar dan…werd de groep aan gekondigd en moesten de meiden aan de bak. de opstelling werd gehaald, maar de rest van de voorstelling leek het alsof ze aan de grond genageld was. Ze stond erbij en keek ernaar, zo gezegd. Eigenlijk was het ook weer zo komisch om te zien, dat het ook weer schattig werd. Echt een moment die je jaren later tijdens een verjaardag nog eens lekker de revue laat passeren. “Weet je nog…?”

Het mooiste moment kwam een dag later. Nadat een van de ouders een stukje van de optreden rond gestuurd had via whatsapp, besloten we het stukje film even via de telefoon te bekijken. Bij de eerste tonen van het nummer sprong Isis op en deed haar pasjes die ze daarvoor op dansen geleerd had! Ze kon het dus wel! Het bleek toch wat lastig om je te concentreren op de pasjes als al die lieve toeschouwers je zat aan te gapen. Volgende keer beter dan maar.

IMG_0254-0Ondanks alle mooie dingen die je begint in de leeftijd van vier, zijn er ook een aantal gebeurtenissen die eindigen. Niet meer naar de peuterspeelzaal bijvoorbeeld. Niet langer meer spelen met haar grote vriendin Lizzy, alleen maar omdat zij naar de andere school van het dorp gaat. Niet langer spelen met haar grote vriend Jochem, simpelweg omdat hij een jaar jonger is en nog lekker blijft spelen op de peuterspeelzaal. Niet meer zwemmen met mama op baby-peuterzwemmen. Niet meer…ze vond het wel jammer.

Gelukkig kijkt ze nog meer uit naar de nieuwe dingen die komen gaan en spelen met Lizzy en Jochem…dat kan altijd nog in het dorp.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Hiep hiep hoera! Isis is nu eindelijk 4 jaar!

Reacties zijn gesloten.