Freeks wilde wereld eindelijk ook in het theater


Emma was dit jaar waarschijnlijk erg lief geweest dit jaar. Ze had namelijk van de goede Sint kaarten gekregen voor Freek Wilde Wereld Live gekregen voor het hele gezin! Gisteren was het eindelijk zover.

Al de hele week liep Emma te stuiteren door het huis. Ze zou eindelijk haar held in het echt gaan zien. Wat ze ervan moest verwachten, wist ze niet precies. Eerlijk gezegd…wij ook niet! Het is namelijk voor het eerst dat Freek Vonk in het theater te bewonderen is.  Ze was zo zenuwachtig!We gingen al vroeg op weg. Op Instagram hebben we een aantal foto’s gedeeld van deze dag en deze zie je ook hier in dit verhaal terug. Zo heel helder zijn deze foto’s niet, maar het geeft wel een aardig beeld van de dag. We waren al vroeg op pad gegaan. We moesten vandaag naar het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Eenmaal aangekomen was het nog even wachten totdat we naar binnen konden. De kidz, en Emma zeker, stonden nu helemaal strak van de spanning. Met rode wangetjes konden we uiteindelijk onze stoel op gaan zoeken. Op het podium was een jungle gebouwd, compleet met hutje. Het zag er erg gezellig uit. In deze jungle zou ik mijn vakantie wel willen vieren. De deuren gingen dicht, het licht ging uit en er klonk een lekkere deun. We hoorden zelfs een auto! Bleek Freek op te komen in een mooie bolide. Daar was hij dan! Emma glunderde op dat moment van oor tot oor. De rest van de voorstelling zat ze muisstil op haar stoel te luisteren naar wat hij te zeggen had.

We hadden een primeur! Het was de allereerste voorstelling in het theater die Freek Vonk in zijn leven deed. Hij besefte dit ook en vond dit toch wel een speciaal momentje. De voorstelling bestond voornamelijk uit verhalen die hij mee gemaakt had tijdens zijn reizen. Deze waren ook veelvuldig te zien op TV in zijn series Freek op Safari, Freeks wilde wereld en Freek Vonk in Australië. De verhalen werden afgewisseld met beeldmateriaal van deze series. Hij had zelfs twee van zijn vriendjes meegenomen en alles werd ook nog eens persoonlijk gefilmd door zijn eigen vaste cameraman Ivo. Dus….wellicht zien jullie deze beelden ook nog eens terug in een serie! Die twee vriendjes van hem waren zijn eigen huisvaraan Johan en een heuse boa constrictor. De meiden vonden dit erg leuk om te zien. Meer kinderen trouwens, want juist op dat moment begon het in de zaal te gonzen. Het viel me trouwens op dat dit met uitstek een uitje was voor gezinnen met kinderen. Ik heb bijna geen andere combi’s gezien dan alleen ouders of grootouders met kinderen. De meeste waren in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, maar soms waren er ook nog wel kleinere kinderen aanwezig (zoals bij ons 😉 )

Na een uurtje werd de lichten in de zaal aangedaan en konden een aantal kinderen nog vragen stellen aan Freek. De meeste vragen gingen over dieren. Welke vind je het leukste, wat is de gevaarlijkste dier die je ooit bent tegen gekomen en nog meer van die vragen. De voorstelling werd afgesloten door een persoonlijke hi-five van deze boomlange, immens populaire bioloog. Hij holde de hele zaal door! Emma probeerde ook nog bij de zijkant van de rij te komen, maar helaas was ze net een seconde te laat. Jammer, maar helaas. Het is niet anders.

Een stuk rustiger, maar heel  voldaan vertrokken we naar huis. Ze had genoten. Ze wil een volgende keer dan ook zeker weer naar een voorstelling. Als er al een volgende keer komt! Er zijn nu in totaal vier voorstellingen geplant. Op deze dag 2 en volgende week weer 2 in Amsterdam. Toen Sint deze kaarten ging bestellen, was het pas net bekend dat de voorstellingen er zouden komen. Binnen no-time waren alle kaarten zo goed als weg. En dan heb ik het niet over een aantal dagen, maar over een aantal uur. Later hebben ze extra voorstellingen er bij aan geplakt, maar ook deze waren redelijk snel uitverkocht. Hoezo…Freek Vonk populair? Welnee, hoe kom je daar nu bij? 🙂

Mochten er in de toekomst nog voorstellingen komen, dan zullen wij zeker weer aansluiten. En zoals Freek Vonk altijd afsluit…Dit was Freek….Laterrrr!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.