De leukste dingen creëer je uit het niets!


Al een paar dagen hebben we versiersels voor de kerstboom gemaakt. Onze boom is bijna vol. Er waren nog meer knutsels geplant, maar ik merk dat het eigenlijk wel genoeg is. Niet voor mijn dochters hoor! Die vinden het allemaal nog helemaal geweldig. Nee, onze boom raakt gewoon vol. Na deze hebben we nog een kerstbomenknutsel voor jullie in petto.

Soms komen de knutsels opzetten als… Zo ook deze. Een paar dagen geleden ontvingen we een pakketje. Het was een cadeautje voor vriendlief. Dit krijgt hij met kerst, maar dat was voor de kidz nog niet eens het meest interessantste aan het pakketje. De opvulling van de doos vonden ze veel leuker!

“Mam, dit lijkt op Playmais! Zou dit ook plakken?” Ik antwoordde dat ze het maar moesten proberen. Als je het niet probeert, weet je het niet. Al snel kwamen ze erachter dat het niet hetzelfde was als Playmais. De wokkels losten zelfs op in het water, dus daar waren ze al gauw klaar mee.

Ondertussen had ik wel een idee gekregen. Dit leek namelijk ook veel op sneeuw. Mmmm, we hadden al een slinger voor in de boom. Ook al is het een klein boompje, er kan altijd nog wel een slinger bij.

Wat heb je nodig?
– in sommige pakketjes worden de dozen gevuld met een wit soort schuimplastic vlokken. Ik weet eigenlijk niet hoe deze vulling heet.
– dun sisalpaktouw (per twee te koop bij Action)
– naald met groot oogWat gaan we doen?
Mijn kidz kwamen hier eigenlijk zelf mee. Ze wisten nog wat ze gedaan hadden bij de wattenballetjes en begrepen al snel dat je ook een fantastische slinger kan maken van dit witte spul.De werkwijze is dus niet moeilijk. Pak een stuk touw, doe deze door het oog van de naald en rijgen maar! Ik moest Isis nog wel uitleggen dat deze wokkels (ik noem ze maar zo,omdat ik de echte naam niet weet) geen wattenballetjes waren. De watten kneep ze aan het touw vast om het touw. Dat deed ze dus ook met deze wokkels. Hier kunnen ze helaas dus niet tegen. Na enig uitleg, begon ze gewoon te rijgen alsof ze de mooiste ketting op aarde ging maken.Deze slinger was makkelijker om te maken dan de vorige slinger die we gemaakt hadden. De naald ging makkelijker door de wokkels heen, dan door de wattenbolletjes. Zo werd het voor Isis ook wat leuker om aan de slinger te werken. Ideaal voor de kleinere creatievelingen onder ons.Na een klein kwartiertje hadden ze de slingers al af en kon er mee geposeerd worden. Aangezien ze ook een beetje melig waren, werd er daarna nog wat mee gedold. Next holland top model…eat your heart out! Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.