Windlicht met hersftbladeren


Een tijdje terug liet ik jullie al weten dat er een paar herfstknutsels eraan zaten te komen. Ik had allemaal toffe ideeën in mijn hoofd, maar op een of andere manier is er niet meer van gekomen. We waren al een paar weken geleden begonnen, maar op dat moment eindigde het met: Soms zit het mee…soms zit het tegen!eindresultaatHet gekke was wel dat een dag later deze knutsel ineens een stuk beter uit zag, dan dat ik het die dag ervoor achter had gelaten. Ik besloot om deze knutsel op enig moment toch maar af te laten maken door Emma.

Op dit moment is menigeen van jullie volop bezig met de voorbereidingen voor Sinterklaas, zo ook wij. Juist omdat deze knutsel uitermate geschikt is om cadeau te geven, wilde ik juist nu deze knutsel aan jullie presenteren. We gaan het vandaag hebben over de windlicht met herfstbladeren.modpodgeWat heb je nodig?
Modpodge (te koop bij Xenos)
een sponskwast (o.a. te koop bij Action)
een oude windlicht
gedroogde bladeren
een jute lint (te koop bij Action)
een waxinelichtje
een heleboel geduld! (die wij in eerste instantie dus niet hadden)

Hoe ga je te werk?
Maak eerst het windlicht schoon en vetvrij. Doe dan wat Modpodge op een schoteltje. Modpodge is een lijm en een vernis in één. Smeer eerst de windlicht in met Modpodge. Begin met kleine stukjes.Eerste bladerenPlak vervolgens een blad op de windlicht en smeer daar dan ook weer Modpodge overheen. Dit herhaal je totdat het windlicht rondom vol zit met bladeren. Het is niet erg als je wat glas ziet, dit komt goed.Windlicht afEven twee kanttekeningen. Nummer 1: laat de bladeren niet te lang drogen. Eigenlijk moeten ze nog wat buigzaam zijn als je ze op wilt plakken. Die van ons waren te droog en dat gaf wat ergernis. De bladeren wilden in eerste instantie namelijk niet blijven plakken op het glas.windlicht ingesmeerdNummer 2:  Als je klaar bent met plakken dan ziet het glas met bladeren eruit alsof er een beker melk over heen gegooid is. Schrik niet! Het ziet er namelijk niet uit wanneer je met het werkje bezig bent. Ga er gewoon van uit dat het er vreselijk uit ziet wanneer je klaar bent, maar dat het uiteindelijke resultaat mooi wordt.Herfstlicht eindresultaatWacht een paar uur en de transformatie wordt vanzelf zichtbaar wanneer de Modpodge begint te drogen. Zodra het droog is, knoop je aan de onderkant nog een mooi lint in een strik en doen een waxinelichtje in de windlicht.Windlicht brandenOnze grootste les met dit werkje was wel het geduld die we moesten hebben. Uiteindelijk bleek het een enorm makkelijk klusje die voor heel veel mensen prima te doen is, ook als je twee linker handen bezit.

Klaar is de windlicht met herfstbladeren. Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.