Kidz Cookin’ Pepernoten


Pepernoten! Heerlijk! In de winkels liggen de meest vreemde varianten. Met kaneel, cappuccinopepernoten, chocoladepepernoten. Sommige combinaties klinken best lekker, maar ja… Ook Sinterklaas moest eerst leren lopen voordat hij paard kon rijden :))

Daarom vandaag eerst maar eens de basis onder de knie krijgen. We gaan pepernoten bakken!

Wat gaan we maken?
Pepernoten
voorbereiding 20 minuten/20 minuten baktijd

Wat kunnen de kidz doen?
Vanaf 2 jaar:
– Dit gerecht is al mogelijk vanaf 2 jaar. Ga in het begin lekker aan de slag met het zelf kneden van het deeg. Later zou je over kunnen stappen op de gebruik van de mixer.

Ingrediënten:
150 gram boter
125 gram donkerbruine basterdsuiker
10 gram speculaaskruiden
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk

Keukengerei
Bakplaat
kom
Bakpapier
mixer

boterRecept
Altijd beginnen met: Handen wassen! Leg daarna alle ingrediënten alvast klaar, zodat je het klaar kunt maken zonder te hoeven stoppen.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet de oven aan op ongeveer 160 graden.kruiden toevoegenKneed de boter, basterdsuiker, speculaaskruiden en het bakmeel door elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe, zodat het deeg soepeler wordt. Kneed niet te lang, anders wordt de boter te zacht. Wanneer dit het boter te zacht wordt, laat het deeg dan wat afkoelen in de koelkast.Isis maakt pepernotenNu alleen nog de pepernoten maken! Neem wat deeg in de hand en draai er ronde balletjes van. Leg ze op de bakplaat en druk ze een klein beetje plat. Hoe groot of hoe klein de ballen moeten worden, dat is helemaal aan jou om te beslissen. Let wel op! Hoe groter de ballen, hoe langer de baktijd. Hoe kleiner de baktijd, verlaag dan de baktijd (tenzij jij van hele harde pepernoten houdt)pepernoten uit de ovenWij hebben ze dit keer wat groter gemaakt en toch maar 20 minuten gebakken. Wij houden namelijk niet zo van de hele harde pepernoten. Zo blijven ze in het midden nog wat zachter, terwijl de buitenkant lekker knapperig wordt.

Mmmmmm….Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.