Kidz Cookin’ Eierwraps in een muffinbakvorm


Ei, Ei, hoort erbij! Wat is nu heerlijker dan lekker koken met een vers eitje. We hebben hier een stuk of wat kippen lopen, die iedere dag ons van een heerlijk stukje ontbijt voorzien. Althans, als ze niet van de leg zijn, zoals nu ­čśë

Mijn kinderen zijn gek op die eitjes. Gebakken, gekookt, Roerei of verwerkt in een van de vele baksels. Het maakt hun niet uit hoe, een eitje gaat er altijd wel in. Dit was dan ook een van de reden waarom Emma binnen no-time zelf roerei kon maken. Iets wat ze nog regelmatig doet! Wij mogen dan nog net een hapje mee-eten, maar de helft van de inhoud gaat vaak bij haar naar binnen.

Een van de vorige Kidz Cookin’ hadden we al bacon omeletjes gemaakt. Een lekker gerechtje van ei speciaal gemaakt in een muffinbakvorm. Het wordt tijd om daar eens mee verder te gaan.MuffintinWat gaan we maken?
6 Eierwraps
voorbereiding 5 minuten/10 minuten baktijd

Wat kunnen de kidz doen?
2 tot 6 jaar:
– Ingredi├źnten afwegen (onder begeleiding) en klaar zetten.
– De omelet voorbereiden.

vanaf 6 jaar:
Vanaf 6 jaar zou je de hapjes door de kidz zelf kunnen laten maken. Dit is inclusief het voorbereiden en het in en uit de oven halen van het hapje. Laat jouw kidz echter nooit zonder begeleiding in de keuken aan het werk.

Ingredi├źnten:
6 middelgrote eieren
3 grote wraps (er moet een rondje uitgesneden worden van ongeveer 10cm ├ś)
4 plakjes bacon (niet al te dik gesneden)
Pardano kaas aan een stukje of al geraspt
bakspray

Keukengerei
bakblik voor 6 muffins
kom
garde

Recept
Altijd beginnen met: Handen wassen! Leg daarna alle ingredi├źnten alvast klaar, zodat je het klaar kunt maken zonder te hoeven stoppen. Dit betekend dan voor dit gerecht dat je alvast de Pardano kaas kan raspen. Verwarm eerst de oven voor op ongeveer 180 graden. Pas als de oven voorverwarmd is, begin je met het voorbereiden van het gerecht.Kaas raspenDit wordt een gerechtje wat er leuk uitziet en wat heerlijk smaakt. Door de kaas krijg je wat meer smaak aan je ei. Je begint met het invetten van de bakvorm.Wraps snijdenUit de wraps snij je een rondje van ongeveer 10cm doorsnede. Wij hebben dit op de makkelijke manier gedaan, door een bakje op de wrap te leggen en vervolgens om het bakje te snijden.WrapsNu pak je de muffinbakvorm erbij en probeer je deze wraps in de kuipjes te vouwen. Het zal niet makkelijk gaan! Wraps kunnen wel wat hebben, maar ze zijn stug om te verwerken in het gerecht. Doe daarom wel voorzichtig en probeer de wrap wat in de vorm te vouwen. Op zich is het ook niet zo erg als je vinger eens een keer, per ongeluk, door de wrap prikt,al is een hele wrap uiteindelijk wel mooier. RoereiIn een kommetje klop je nu de eieren los en luchtige met de garde. Doe bij het ei kleine stukjes bacon. Scheur deze gewoon lekker met je handen.Eierwraps vullenEierwraps voor ovenSchenk dit ei met bacon in de vorm. Bovenop dit mengsel komt nog wat geraspte Pardano kaas.Zet ze 10 minuten in de oven. Na die tien minuten zouden ze gaar moeten zijn, maar check dit wel even van te voren. Prik een sat├ęstokje in de ei en als deze er droog uit komt, dan is het ei gaar.Eindresultaat eierwrapsMmmmmm….Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.