Bladcollage, een simpele diy voor de zondag


Ideeën, ideeën en nog eens ideeën. Een van de redenen waarom ik deze site ooit begonnen ben. Zelf een medium maken, waarbij ik al mijn ideeën kan delen met de rest van de wereld. We zijn nu iets meer als een half jaar actief bezig (als in iedere dag een artikel)  en één nadeel is mij zo onderhand wel duidelijk geworden.

Ideeën hebben is één ding, het uitvoeren is ook een ding, maar wat ik niet had kunnen vermoeden is dat juist deze combinatie soms een storm in mijn hoofd doen oplaaien. Wat als ik nu eens…of zal ik het toch eens…Ik kan je vertellen, de kinderen worden het af en toe eens zat om al die knutsels voor me te maken. Ik moet dan ook eens gaan leren dat de kinderen zelf ook eens lekker bezig kunnen zijn. Dit weekend was er zo een.

Afgelopen zondag waren we al bezig geweest met een klusje wat er al weken lag: de windlichten van herfstbladeren. Hoe deze is geworden is hier te zien. Na afloop hadden we nog een heleboel bladeren over van knutsels waar we uiteindelijk niet eens aan toe gekomen zijn. Deze bladeren zijn inmiddels al bijna niet meer te verwerken in de ideeën die ik had, dus van mij mochten die bladeren wel de vuilbak in.Een hoop herrie kwam mij toen tegemoet. Hoe kon ik het in mijn hoofd halen om de met “bloed, zweet en tranen”-verzamelde bladeren weg te gooien? Mijn dochters wilde hier wel wat mee doen. Ik heb ze wat papier gegeven en een tube lijm. “Veel plezier” dacht ik toen en ben vervolgens eens mijn hobbyschuur gaan opruimen om mijn eigen hoofd eens leeg te maken. Na een klein half uurtje ging ik binnen eens poolshoogte nemen bij de Kidz. Emma had haar knutsel inmiddels af en stond net op het punt om naar buiten te vertrekken. Een prachtige collage was haar creatie. Niets bijzonders, maar toch! Isis was nog niet helemaal klaar, maar ook haar collage schoot al lekker op. Naar mate de middag vorderde, bleek alle creativiteit nog niet ten einde. We hebben nog wat gebakken, geschilderd en een aantal sinterklaasprojecten tot een goed einde kunnen brengen. Het meeste zul je terug kunnen vinden op deze site in de komende weken.BladcollageZo zie je maar weer…soms moet je iets los laten voordat er vooruitgang komt.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.