Alle 6 goed! Speelgoed van het jaar 2014


Sinds 2008 wordt er ieder jaar een verkiezing gehouden voor het speelgoed van het jaar. Ik merkte dit jaar dat er ook felle tegenstanders zijn tegen deze verkiezing. Het zou te commercieel zijn en niet genoeg rekening houden met de duurzaamheid van het speelgoed.

De jury van het speelgoed van het jaar kijkt naar een aantal factoren. Sluit het aan bij de interesse van het kind? Is het na 1 keer spelen nog steeds leuk? En hoe zit het met de prijs/kwaliteitsverhouding? Wat ook de nadelen zijn voor een dergelijke verkiezing, ik merk wel dat deze producten op het moment erg gewild zijn onder de kinderen. Alleen dat zegt voor mij al meer dan genoeg.

Een aantal weken geleden hadden we hier onze eigen keuzes al wel gemaakt voor deze verkiezing.  Toch is een dergelijk artikel niet af, wanneer je geen aandacht schenkt aan de uitslag. Zeker in deze tijd, nu alle hulpsinterklazen van Nederland een uitgebalanceerde inhoud van hun zak met cadeautjes proberen samen te stellen, is een uitslag wellicht op zijn plaats.

Voor deze gelegenheid is mijn rubriek Alle 9  goed! voor een keer omgedoopt tot: Alle 6 goed! Simpelweg omdat er 6 categorieën waren.

Alle 6 goed! Speelgoed van het jaar 2014:

svhj 2014 collage

Nu is het makkelijk om het speelgoed te laten zien, maar waarom hebben ze eigenlijk gewonnen? Nou, hierom:

Categorie 0 tot en met 3 jaar:
Zoef Zoef Dieren Boomhuis

Deze boomhuis is vrolijk van kleur en goed te combineren met andere speelset die V-tech heeft ontwikkeld. Hierdoor blijf het boomhuis uitdagend en groeit het mee met de interesse van het kindje.

Categorie 4 en 5 jaar
Super Sand Castle

Super Sand is speelgoedzand voor binnen zonder dat je de nadelen hebt die je normaal met het zand buiten heb. Beter is het niet te omschrijven. De laatste jaar is zand voor binnen enorm in opkomst als speelgoed. Super Sand is door de verkiezing beoordeeld als goed bewerkbaar, geen troep in huis en waanzinnige vormen mogelijk. Dat beloofd wat. Ook mijn jongste dochter is inmiddels helemaal weg van dit zand en heeft het op haar lijstje voor Sinterklaas gezet.

Categorie 6 en 7 jaar
LEGO Friends Heartlake winkelcentrum

Een paar jaar geleden is LEGO begonnen met het aanbieden van LEGO voor meisjes. Emma heeft dit ook ontdekt en heeft nu al aardig wat pakketten van dit genre speelgoed in haar kast liggen. Met name de wat stoerdere onderwerpen met vliegtuigen, dieren en karatestudio’s zijn bij haar wel favoriet. Nieuw dit jaar is het winkelcentrum die nu is uitgeroepen tot speelgoed van het jaar 2014 in deze categorie. Het is compleet, je kan je eigen pasfoto maken en een modeshow bezoeken. Ondanks de veelzijdigheid vind ik de prijs wel fors, maar dat dit weet je van LEGO. Je moet bijna € 110,- neer tellen voor dit stuk speelgoed.

Categorie 8 en 9 jaar
NERF Rebelle Secret Agent Bow

Nerf Rebelle Secret Agent Bow LVoor stoere meiden! Zo luid het oordeel. Ontrafel de geheime code op de pijlen met de bijgeleverde de-coder en richt met de rode laser lampje om je doel te raken. Het klinkt allemaal ontzettend spannend!

Categorie 10 en 11 jaar
Rainbow Loom

Rainbow Loom Starter KitDat dit in de eindstrijd heeft gewonnen, is geen verrassing. Deze hype heeft dit jaar gedomineerd en nog steeds zie je nieuwe spannende creaties op het net voorbij komen. Gezellig met elkaar creatief bezig zijn. Laat je fantasie maar gaan en maak het zo ingewikkeld als je zelf wilt. Toch vraag ik me af of de hype al niet voorbij is. Bij ons in het dorp hoor ik er niemand meer over en zie ik op het internet alleen nog crea-beafiguren met dit fenomeen in de weer. Wie weet door deze verkiezing weer een opleving?

Categorie 12 plus
De Legenden van Andor

De legende van AndorDit lijkt mij nu een enorm ingewikkeld spel en doet mij veel denken aan The Big Bang-serie op TV. Toch is dit spel al in meerdere landen uitgeroepen tot het bestel spel die er op dit moment bestaat. De regels leer je terwijl je speelt. Je kies jouw eigen held met speciale eigenschappen en probeert zo gezamenlijk Andor te verdedigen tegen draken en monsters.

Let op! Dit is een artikel geplaatst in de maand november 2014. De collecties van de getoonde producten kunnen in de toekomst uitverkocht zijn of niet meer in de winkels liggen.

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.