Vriendelijke geesten


Halloween, een tijd van vreemde wezens en enge figuren. Het is bij uitstek de tijd om er lekker op los te knutselen en te freubelen. Zoals ik eerder vandaag al had aangekondigd hebben we afgelopen woensdag al wat knutsels gemaakt voor deze geweldige feest.

Deze knutsels zullen vandaag in aparte berichten verschijnen. Hierdoor zal je vandaag iets meer gestalkt worden met de berichten van Kidz Blozzy. Hierdoor zullen ze in de toekomst makkelijker terug te vinden zijn.

Vriendelijke geesten
Wat heb je nodig?
– watten of wattenballetjes
– wit karton
– zwart papier
– schaar
– lijm
– stukje touw of wol
– plakbandSpook knippenWat gaan we doen?
Uit het witte karton knip je een geest. Aan de bovenkant wordt de geest rond en aan de onderkant komen er allemaal hoekjes. De basis is nu af. De wat grotere kinderen kunnen dit helemaal zelf knippen. Voor de jongere kids zou je de vorm alvast kunnen uitknippen.Begin spookWij hebben wattenballetjes gebruikt die we in kleine plukjes hebben getrokken. De watten plak je met lijm op het papier. Dit herhaal je, net zolang al het wit van de vorm is bedekt. Juist omdat wij met twee kinderen tegelijk hebben geknutseld heb ik op een schoteltje de lijm gegoten. Zo konden ze de stukjes wat in de lijm dopen en vervolgens opplakken. Dan heb je geen ruzie om wie de lijm nu weer vast mag houden šŸ˜‰Spook plakken emma Watten plakkenWanneer de geest helemaal bedekt is met watten, dan knip je uit het zwarte papier twee ogen en een mond. Plak ze boven op de watten en de geest is af! Laat het geheel nu wel goed drogen.Oog plakkenOm hem op te hangen bevestig je een stuk touw of wol aan de achterkant met een plakbandje en klaar is Clara!Spook isisVeel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.