Vleermuis vingerverf


Zo! Zijn de vriendelijke geesten al af? Wat zijn ze leuk geworden! Een andere knutsel waar wij mee bezig geweest zijn, is die van de vleemuis vingerverf. Ook deze knutsel is mogelijk om te doen met (bijna) alle kids, jong en oud.

Wat heb je nodig?
– Zwart karton
– wit papier
– verf

Wat ga je doen?
Let er wel op dat je met deze knutsel lekker mag kliederen met verf, bij voorkeur met je handen! Het kan dus lekker smerig worden. Neem daarom wel voorzorgsmaatregelen. Dek de tafel af met een kleed, kleed je kinderen aan met oude kleding en hou natte doekjes bij de hand. Zo hou je de smerigheid nog een beetje in toom. Voor de kids is het geklieder natuurlijk het einde!Vleermuis vingerverf plakkenOp het witte papier teken je de vorm van een vleermuis. Ben je nu niet zo heel goed in tekenen (net als ik) dan zou je deze figuren kunnen uitprinten. Deze verzameling komt van Pinterest en heeft een keur aan verschillende figuren.Vleermuizen beginKnip de vleermuizen uit en plak ze met een klein plakbandje op het zwarte karton. Let er wel op dat je de plakband aan de achterkant van het figuur plakt. De randen moeten vrij zijn van plakband. Een simpele manier om dit te doen is om het begin en het einde van een plakbandje op elkaar te plakken. Zo krijg je een soort ring. Plakzijde moet wel aan de buitenkant zitten.Vleermuizen emma begin Vleermuizen Isis beginNu is het verftijd. Druk de vinger in de verf en laat een vingerafdruk achter op het papier. Dit herhaal je totdat er bijna geen zwart karton meer te zien is.Vleermuizen emma Vleermuizen IsisWanneer de verf droog is, dan kan je de vleermuizen weer van het karton af halen. Doe dit wel voorzichtig, we willen geen gescheurde kunstwerken hebben. Het vleermuisschilderij is nu af.

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.