Vervolg dagje uit: Apenheul en Knok voor Gorilla’s


In het vorige stuk kon je alles lezen over Apenheul en mijn bevindingen voor dit mooie park. Ook liet ik al iets doorschemeren over het project waar mijn oudste dochter aan mee gedaan heeft op school: Knok voor Gorilla’s.Dat mijn dochter gek is van dieren en graag een vrouwelijke Freek Vonk wil worden, is al lang geen geheim meer. Het zal je dan ook niet verbazen dat mijn eigen vlees en bloed super enthousiast reageerde toen ze van dit fantastische project hoorde! Kijk, het helpen van de dieren, dat is fantastisch, maar als je in ruil voor een aantal oude mobieltjes met jouw school naar Apenheul gaat, dat is van een heel ander kaliber! Zeker als uit al die mobieltjes nog eens 1 mobieltje getrokken wordt, wat als beloning heeft dat je een dag mee mag lopen als dierenverzorger in Apenheul! Dat is kaasje voor haar! Ze maakt zich echter geen illusies, de kans is dan wel aanwezig, maar zo klein…Helaas weten we het op dit moment nog niet of ze gewonnen heeft, dus wie weet wordt vervolgd?Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover. Ze ging met haar school om half 9 op weg naar Apenheul (snik! Ik mocht dan weliswaar mee als begeleider, maar ja… er moet ook gewerkt worden!) Super stuiterend kwam ze mij te gemoed op het moment dat ik mijn auto op de parkeerplaats bij het huis parkeerde. Ze had het zo leuk gehad en wat was het interessant!Eenmaal binnen begon ze ronduit te ratelen hoe leuk het geweest was. Ze had weer een aapje op haar schouder gehad, ze waren over de touwbrug geweest en als klap op de vuurpijl waren zij erbij geweest toen het bedrag van de actie bekend werd gemaakt. Het eindresultaat? Een mooi bedrag van € 11.310,75! Niemand minder dan Burgemeester John Berends mocht dat mooie bedrag overhandigen aan de directeur van Apenheul. Dat is toch geweldig? Zelfs Omroep Gelderland heeft daar een mooi filmpje over gemaakt!

Maar wat is het project Knokken met Gorilla’s nu toch! Eigenlijk dekt de naam de lading al! Knokken voor Gorilla’s steunt het Mbeli Bai project in de Republiek Congo, dat sinds 1995 een groep laaglandgorilla’s in de gaten houdt. Tijdens dit onderzoek wordt niet alleen de gorilla’s bestudeerd, maar besteden ze ook enorm veel tijd aan natuurbescherming en educatie van de lokale bevolking. Alleen het omscholen van ongeveer 60 mannen tot natuurbeschermer hebben er al voor gezorgd dat er sinds het begin van het project al geen gevallen van stroperij meer zijn gerapporteerd.Zo zie je maar hoe belangrijk bepaalde acties zijn en dat zelfs aanwezigheid zorgt voor behoud van natuur in al zijn schoonheid. Dit is dan ook de reden waarom Apenheul zich al jaren inzet via het Apenheul Natuurbehoudfonds. Mbeli Bai is slechts een van de 15 enorm belangrijke projecten die dit fonds ondersteunt. Toch vonden ze dat dit project voor de laaglandgorilla’s in Kongo in 2014 een extra duwtje in de rug verdiende. De actie Knokken voor Gorilla’s heeft als doel om minstens € 40.000,- te verzamelen en na deze geslaagde actie van onze scholen uit Apeldoorn is het bedrag behaald! Nu denk jij: goed, dan hoeven wij hier dus niet meer naar om te kijken…Fout! Ze blijven iedere cent hard nodig hebben! Het is dus geen excuus om na het behaalde streefbedrag maar op de welgevormde rode apenkont te gaan zitten!

Vind je dit nu ook een goede actie van Apenheul en wil je mee doen met Knok voor Gorilla’s? Lees dan eens wat aanvullende info op de website. Hierin wordt ook vermeld hoe en op welke manieren je jouw steentje kunt bij dragen aan deze steengoede actie. Doen hoor!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.