Wild animals: een diy riem met panterprint


Op een of andere manier blijven dierenprints hot! Ik weet niet hoe dat komt, maar Emma is er maar al te blij mee.

Ik ben zelf geen held in het maken van kleding. Ik wil het heel graag en ik heb ook de spullen, maar doen…ho maar! Ik heb geen flauw idee waar ik moet beginnen. Mijn moeder heeft vroeger wel zelf kleren gemaakt. Dit was nog in de tijd dat dit normaal en ook nog goedkoop was. Inmiddels is het niet meer zo goedkoop om zelf je kleding te maken. Stoffen zijn duur en je moet behoorlijk goed met een naaimachine overweg kunnen om nu nog de patronen te kunnen ontcijferen. Althans, dat gevoel krijg ik er altijd bij.

In mijn pubertijd heeft mijn moeder een keer geprobeerd mij de kunst van het kleding maken bij te brengen. Dit was niet echt een succes. Ik ben te koppig, eigenwijs en heb geen geduld. Wat betreft mijn moeder…laten we zeggen dat het maar aan mij lag. Het is een lief mens, maar wij en samenwerken gaat niet door 1 deur. Ik vond het maar saai, al dat rijgen van naden. Het is toch: stof knippen, naaimachine erover en klaar! Daar dacht zij dus anders over.

Zo koppig als ik was, zou ik wel eens een korte broek gaan maken. Ik had een leuk stofje gekocht op de markt. Knipte het patroon uit en begon het stof onder de naaimachine door te halen. Precies zoals ik het zelf in mijn hoofd had hoe het moest. Tot….ik de twee broekspijpen aan elkaar moest zetten. Ik had niet 1 maar 2 rechterpijpen gemaakt! Mijn moeder lachte zich een ongeluk en ik…heb toen nooit meer een naaimachine aangeraakt.

Nu, anno 2014, begint het te kriebelen en dit komt dan weer allemaal door Pinterest. Jee, wat die site allemaal niet veroorzaakt! Ik zie leuke kleren, fantastische make-overs en prettige re-fashionistas. Errug leuk als je dit kan! Nu mijn hobby-hok bijna op orde is, beloof ik mij plechtig om toch maar weer eens te kijken naar de erfenis van mijn schoonmoeder. Die had namelijk een mooie naaimachine en die mocht ik hebben!

Voordat ik die aan de praat heb, dan maar eerst iets anders. Iets waar je geen naald en draad of naaimachine voor nodig hebt. We gaan ons vandaag uitleven op de DIY riem met panterprint!
BenodigdhedenWat heb je nodig

Een oude riem
Stof met panterprint
Dubbelzijdig tape
Schaar
Gatentang

Wat gaan we doen?
Riem begin tapeLet er op dat je aan de onderkant van de riem begint. Plak de dubbelzijdig tape over de gehele lengte van de riem. Ik heb hier de sluiting van de riem open gelaten. Het mooiste resultaat krijg je door eerst de sluiting van de riem af te halen, mits dit natuurlijk mogelijk is.riem dubb tape Bont riem beginDe stof leg je uit en de riem plak je alvast op de stof. Plak vervolgens de tape op de andere zijde van de riem. Ik heb zelf een dubbelzijdig tape gebruikt wat 2 1/2 keer de breedte van de riem had. Hierdoor worden alle zijden goed beplakt en kun je in een keer door. De naad komt dan aan de binnenkant van de riem te zitten.Riem bont plakken Riem sluitenKnip nu de riem uit langs de dubbelzijdig tape. Plak het laatste gedeelte vast. Doe als laatste nog een paar gaten in de riem en klaar is jouw dierenriem!gaten riemHave fun!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.