Monsterhanden: ijskoud de beste activiteit voor Halloween!


Halloween staat om de hoek. Altijd leuk om te doen en daarom zullen we deze week wat meer aandacht schenken aan “enge dingen”. Via Pinterest heb ik al de afgelopen weken een aantal verzamelingen laten zien. Toch wilde we zelf ook wel eens wat uitvoeren. Een van de activiteiten die ik in de zomer (tijdens de zomerspecial) al had gedaan was de ijsberg van dieren.

Een ijsberg is leuk, maar is ook te braaf voor Halloween. Speciaal voor deze gelegenheid heb ik deze omgedoopt tot Monsterhanden.Wat heb je nodig?
Latex handschoenen
spinnen of andere dingen om in te vriezen
Van alles wat je kan verzinnen om de spinnen te bevrijden

Meer niet, tja en natuurlijk de tijd om het in te vriezen. In een dagje is alles wel goed ingevroren.Wat ga je doen?
Vul de handschoenen met water en doe daar leuke dingen in om later te kunnen bevrijden. Doe een knoop in de handschoenen als een ballon en vries ze in.Geef de kidz een bak en leg daarop de handschoenen. Laat ze lekker zelf de handschoenen van de ijshanden af halen en laat ze daarna lekker de gang gaan. Pret gegarandeerd. Bedenk wel dat het een natte boel wordt. Het is water, dus dat droogt wel weer, maar hou er wel rekening mee! Voor een extra dimensie voor de wat oudere kinderen, die niet bang zijn uitgevallen, zou je nog wat rode kleurstof kunnen toevoegen aan het water om het bloed na te bootsen. Voor echte monsterhanden zou je ook nog groene kleurstoffen kunnen toevoegen. Kijk dan wel uit voor kleding e.d.

Wij hebben ons vermaakt met de handen au naturel! Ook heb ik de spinnen vervangen door kleine monstertjes, juist omdat ik ook met wat jongere kinderen te maken had (mijn jongste dochter dus). Doordat ik papier op de bakplaat heb gelegd tegen het schuiven van de handen, zijn de foto’s helaas niet zo mooi geworden. Wie weet toch nog eens een excuus om het nog eens te doen.

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.