Een knopige herfstboom


De blaadjes vallen langzaam van de takken en de wereld wordt weer wat kaler. Onze bomen maken zich op voor een lange, koude winterslaap.

Toch heeft ieder seizoen ook wel zijn eigen charmes. Dit seizoen vind ik leuk vanwege de bad van bladeren die je kunt nemen in al die afgevallen bladeren. OK, je wordt er ook wel helemaal gek van! Wij hebben redelijk wat bomen in de tuin en als je het laatste blad aan het opvegen bent, kun je met de eerste alweer beginnen.

Ook de kleuren vindt ik in deze tijd van het jaar toch wel weer interessant worden. Mooie diepe kleuren in de tinten bruin, rode en oranje. Warme kleuren… Voor mij altijd weer een teken dat de warme truien, dikke sloffen en chocolademelk met slagroom in aantocht zijn.Herfstboom resultaatMet die kleuren kan ik dan wel weer wat mee. Zo heeft Isis, mijn jongste op een zondagmiddag een mooie knopenboom gemaakt met kleuren die in deze tijd van het jaar normaal zijn. Het is een makkelijke knutsel waar ze uren mee zoet kunnen wezen (zeker als er in de pot alleen maar kleine knoopjes zijn)

Wat heb je nodig?
* een groot stuk papier of in ons geval een schildersdoek
* verf en een kwast
* lijm
* heel veel knopenHerfstboom beginWat ga je doen?
Om de uiteindelijke kunstwerk te kunnen showen, zou je kunnen besluiten om voor de jongste kidz zelf een boom te schilderen. De oudste kidz zouden dit ook heel goed zelf kunnen.Herfstboom geschilderdJe schildert op een groot stuk papier of jouw schildersdoek een boom met lege takken. Ik heb deze keer een goedkope canvas doek genomen, die te koop zijn bij Xenos. Herfstboom plakkenHerfstboom lijmenIsis wilde dit keer alles zelf doen. Ik heb daarom een plankje gepakt en daar een dot lijm op gesmeerd. Met een wattenstaafje heeft ze vervolgens lijm gesmeerd op de knopen. Hierdoor deed ze precies genoeg lijm op de knopen. Handig! Ik heb de rest van de middag haar niet meer gehoord. Af en toe kijken was voldoende, al moet ik wel bekennen dat onze boom een treurwilg is geworden met takken tot op de grond šŸ™‚ .Herfstboom knopen zoeken Herfstboom knoopKlaar is je kunstwerk! Wanneer je het kunstwerk daarna inlijst, heb je een mooi schilderij om op te hangen. Alhoewel…gezien de vele trends die ik op het moment zie, is het inlijsten niet nodig! Minimalistisch is ook goed…

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.