Kidz Cookin’ Oreocupcakes


Er zijn van die zondagen waarbij je heerlijk wakker wordt. Zo ook afgelopen zondag. De oven stond aan en mijn oudste dochter stond daar heerlijk te kokkerellen.

De laatste tijd wordt ze steeds creatiever met eigen ideeën. Soms komt ze met de meest vreemde creaties en verrassende combinaties. Daarnaast begint ze nu ook steeds meer op haar eigen houtje te ondernemen. Papa had deze keer er gelukkig aan gedacht om er ook nog foto’s ervan te maken, dus kon ik deze nieuwe creatie van haar uitstekend met jullie delen. Haar idee van vandaag: Oreocupcakes!cupcakes, oreoWat gaan we maken?
Oreocupcakes
Uit het deeg kunnen ongeveer 12 cupcakes gemaakt worden
Kooktijd: 30 min. bereiden/20 min. bakken

Wat kunnen de kidz doen?
2 tot 6 jaar:
– Ingrediënten afwegen (onder begeleiding)
– onder begeleiding samen het deeg samenstellen

vanaf 6 jaar:
Vanaf 6 jaar zou je de cupcakes door de kidz zelf kunnen laten maken. Dit is inclusief het gebruik van de mixer en het in en uit de oven halen van de koekjes. Laat jouw kidz echter nooit zonder begeleiding in de keuken aan het werk.

Ingrediënten:
200 gram boter op kamertemperatuur
200 gram suiker
200 gram bloem
4 eieren op kamertemperatuur
Merg van een vanillestokje
1 pakje Oreokoekjes

Keukengerei
Weegschaal
Mixer
4 bakjes
2 Cupcaketreetjes
Cups
Klopper
Mesje
Lepel of spuitzak met schaar
Prikkereieren brekenRecept
Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn voordat je gaat beginnen. Harde boter is niet zo lekker om mee te werken. Ook is het beter voor je cupcake dat alles lekker op temperatuur is. Schrikt het niet zo als het gelijk de oven in moet!

De oven wordt voorverwarmd op 170 graden. Plaats het rooster in het midden van de oven.

Nu kan je alle ingrediënten zorgvuldig meten en in bakjes klaar zetten. Het pakje Oreokoekjes kunnen in de verpakking al verkruimeld worden. Zorg dat de stukjes koek niet te groot blijven, maar teveel gruis is ook niet meer te proeven in de cupcake.mixenNu is het mixing-time! Doe de boter in de kom en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Op middelhoge snelheid mixen! Daar word jouw beslag luchtiger van!

Snijd het vanillestokje in de lengte door en open het plat op het werkblad. Schraap met een mesje alle merg uit het vanillestokje. Mix het nu met het mengsel van boter en suiker mee. Voeg de eieren een voor een toe en blijf mixen op middelhoge snelheid. Voeg nu beetje bij beetje bloem toe. Zodra het beslag egaal is voeg je nog de platgeslagen Oreokoekjes toe. Even goed door mixen en jouw beslag is klaar!bakjes vullenLeg de cups in de bakvorm. De cups moeten tot 2/3 gevuld worden.
Plaats de cupcakes in het midden van de oven op het rooster en bak ze gedurende 20 tot 25 minuten.controle cupcakesControleer na 20 minuten of de cupcakes gaar zijn. Dit doe je door in de cupcakes te prikken met een houten prikker. Als er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven zijn de cupcakes gaar!

De cupcakes kunnen nu uit de oven worden gehaald en moeten nog een paar minuutjes in het bakblik blijven. Hierna kun je de cupcakes eruit halen en versieren naar smaak.

Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.