Halloweenpompoen


Ik zal jullie nu voor de laatste keer lastig vallen met mijn artikel over Halloween. Het is vandaag Halloween en ik geloof dat jullie dat zo onder hand wel door hebben. Ik had eigenlijk nog twee ideeën voor artikelen in mijn hoofd en deze waren al voorbereid, maar ik denk dat ik die nog maar even in mijn achterzak hou voor volgend jaar. Met vier artikelen op 1 dag is het wel weer even genoeg.

Dit onderwerp wilde ik zeker niet overslaan. De grootste reden hiervoor is dat dit idee niet eens van mij afkomstig is, maar van vriendlief! Hij heeft zelf dit idee verzonnen, verzorgd, uitgevoerd en gefotografeerd! Ik heb hiervoor helemaal niets hoeven te doen. Zou ik hem dan toch een beetje besmet hebben met het blogvirus? Oké, ik moet dan zelf wel het blogje schrijven, maar met zo’n voorbereiding is dat een werkje van niets!

Vriendlief heeft verzonnen om met de meiden eens wat pompoenen voor Halloween te gaan maken.

Wat heb je nodig?
– een pompoen
– stift
– een lepel
– een mes
– waxinelichtjesPompoen beginWat gaan we doen?
Allereerst hebben we in de bovenkant van de pompoen een cirkel gesneden. Dit wordt de deksel van de halloweenpompen. Heel voorzichtig haal je dit dekseltje uit de pompoen.Pompoen uithollen Emma Pompoen uithollen IsisNu kan de grote smeerboel beginnen: het uitlepelen van de pompoen. Het is nogal een karwei om de hele pompoen uit te hollen. Schep al het vruchtvlees uit de pompoen, totdat je een behoorlijke ruimte heb in de pompoen. De jongere kidz kunnen hier nogal moeite mee krijgen. Het is behoorlijk zwaar, maar des te leuker om samen te kliederen om het toch voor elkaar te krijgen.Pompoen aftekenenMet een stift teken je een typisch halloweengezicht op de pompoen. Dit kan op de traditionele manier, maar er zijn allerlei creaties te verzinnen. Wees creatief! Kijk anders maar eens op Pinterest voor de vele voorbeelden.Pompoen IsisMet een mes snij je nu de vlakken uit de pompoen. Snij door de hele wand heen, zodat je gaten ziet in de pompoen. Uiteindelijk worden deze gaten jouw licht in de pompoen.Pompoen EmmaWanneer alles naar wens is, dan stop je de waxinelichtjes in de pompoen en steek je ze aan.

Happy Halloween!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.