Halloween bij Kidz Blozzy 2014 2


Ja, Ja….het is zover! Vandaag is het Halloween. In ons gezin wordt dit nu voor de 4e keer gevierd en het lijkt erop dat het steeds groter wordt! Het  wordt al een beetje gewoon, zeker voor Emma.

Emma kwam woensdag uit school en vroeg aan mij of zij en een vriendinnetje op vrijdagavond de deuren langs mocht gaan. Ik had in eerste instantie geen flauw idee wat ze bedoelde en vroeg haar of ze iets moest verkopen of zo…

Neeehee…mam, je weet toch dat het Halloween is?

Ze hadden op school een filmpje bij nieuwsbegrip gezien en daarin werd verteld dat je met Halloween langs de deuren moet gaan om snoep op te halen. Nou, daar hadden de dames wel oren naar! Ik heb Emma toch maar uitgelegd dat snoep aan de deur uitdelen voor Halloween nog niet zo ingeburgerd is in Nederland en al helemaal niet waar wij wonen. Daarnaast is het donker en wonen wij in het buitengebied. Ik zou het niet fijn vinden als ze langs de weg zouden dwalen om de buurtjes af te gaan. Als laatste gooide ik bij haar het argument erin dat we zelf ook Halloween gingen vieren. Ze keek mij vragend aan en begon vervolgens breed te lachen. Oja..Stom! Vergeten!Vleermuizen vingerverfDie woensdagmiddag hebben we alvast wat voorbereidingen gedaan voor Halloween. De hele  middag hebben ze zich uit kunnen leven met knutsels. Ik zal vandaag meerdere artikelen plaatsen, zodat jullie ook nog kunnen meekijken naar de last-minute griezels. Wie weet vervelend de kidz zich vanmiddag en kunnen ze zelf daarmee aan de slag.Spook EmmaIk heb er dit jaar voor gekozen om alleen de schouw speciaal te versieren. Samen met de vlaggetjes en overige decoratiematerialen die we nog over hadden van vorig jaar, hebben we er een mooi geheel van gemaakt. Zelfs vriendlief is enorm bezig geweest met de kidz om wat voor Halloween te maken. Het leek hem dit jaar leuk om wat met pompoenen te gaan doen. Ik mocht hem daarbij niet helpen. Sterker nog…zelfs de pompoenen heeft hij helemaal zelf geregeld!  Ze zijn echter schitterend geworden.resultaatTja, en dan is vandaag de dag van Halloween! Vanmiddag nog even boodschappen doen en dan barsten we los! De planning is redelijk simpel. Eerst mogen ze zich verkleden en schminken.

Daarna laat ik de kids even uitrazen voor de TV. Dit klinkt raar, maar niets is minder waar. Ik heb deze week een lijst in mijn Youtube-account gemaakt waarin alleen maar Just Dance filmpjes staan die te maken hebben met Halloween.  Dit zijn dans-filmpjes waarop mee gedanst kan worden, net als in het spel, maar dan zonder score. De tafel aan de kant en dansen maar!

Ondertussen kan ik me dan lekker storten op het eten. We gaan, zoals altijd, lekker gourmetten. Of zoals wij zeggen: lekker platen. We gebruiken namelijk geen gourmet stel, maar een bakplaat. Kan veel meer op! Dit jaar maak ik het eten wat spannender door middel van kleine kaartjes die ik bij de ingrediënten zet. De kaarten heb ik

Zo staan er vanavond op het menu: Heksenhersenen, kaasmonsters, zombievingers, zwarte kattendarmen en weet ik nog veel meer. Ik laat vanavond alles in een pure vorm op tafel komen. Ze moeten het vlees zelf kruiden met o.a.  gemalen spinnenpoten (peper), gemalen vampierentanden (zout) of gedroogde kikkerbloed (paprikapoeder). De lijst wordt afgesloten met de sauzen. Wat dacht je van Vampieren bloed (ketchup) en Zombiespuug (mayonaise)? Lekker toch? Mmmmmm, het water loopt mij nu al in de mond! WHahahah! De etiketten die ik gebruikt heb, zijn van Lilluna.comgremlins_movie_.d8b15103554.originalHet eten zal bij ons nog wel enige tijd in beslag nemen. We nemen lekker de tijd! Ondertussen kunnen de kinderen altijd nog los gaan op Just Dance. Na het eten is er tijd voor wat rust. Isis zal tegen die tijd ook lekker naar bed gebracht worden en samen met Emma gaan we dan nog een spannende film kijken. Onze keuze voor dit jaar? Emma begint nu steeds beter te lezen en daardoor liggen er ook wat oudere films klaar om bekeken te worden. Deze zijn allemaal in het Engels met ondertiteling. Aangezien we toch nog wel willen dat ze goed kan slapen, hebben we dit jaar voor de Gremlins gekozen. Lief, schattig, maar toch ook wel spannend.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Halloween bij Kidz Blozzy 2014

  • minous willemsen

    Ja, nieuwsbegrip op school….ik had er hier ook al één met verhalen over Halloween daardoor! Maar hij grapte dat hij vanavond maar niet gaat trainen: komt íe vast engerds tegen! Haha, grapjas.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.