Dagje uit: Serpentarium in Blanckeberge, België


Dieren, dieren en nog eens dieren. Soms komt het me de keel uit, maar ja…Emma vind het nog steeds geweldig! Sterker nog, zelfs Isis begint steeds meer besmet te raken met het dierenvirus.

Roofdieren blijven het favoriet van Emma, vooral tijgers. Toch vind ze andere dieren ook erg interessant. Zo ook reptielen. En laat mama daar nu eigenlijk allergisch voor zijn!PythonNee, ik heb helemaal niets met reptielen. Ok, een schattig kikkertje kan nog net. Een leguaan of een leuke gekko kan ik ook nog “handelen”, maar een slang…Nee, brrrr….geef mijn portie maar aan fikkie! Maar…ik ben ook de rottigste niet en de rest van mijn gezin zijn nu eenmaal toch fan van deze dieren, dus zijn we afgelopen zomervakantie op bezoek geweest bij Serpentarium in Blanckeberge, België. Deze kleinschalige dierentuin aan de boulevard van deze Belgische stad bied onderdak aan verschillende reptielen in ongeveer 150 verschillende terraria.Cobra BoomkikkerUitgesproken deze week vieren we op vrijdag 31 oktober Halloween, een feest bij uitstek en stevig vertegenwoordigd door deze enge dieren. Aangezien ik nog heel wat mooie foto’s had van ons uitje naar Serpentarium, leek het mij juist leuk om nu verslag te doen naar dit griezelige bestemming.Black mambaOk, echt griezelig is het niet te noemen. Alle reptielen zitten stevig achter slot en grendel, mooi te kijk achter dikke glazen vensters, maar als je net als ik toch wel angstig ben voor een bepaald soort reptiel, dan is een uitstapje naar Serpentarium een stevige uitdaging voor de zenuwen.even poserenHet is er niet groot, maar toch wordt je in een tweetal uur rond geleid langs 150 terraria vol met interessante schepsels. De collectie is oorspronkelijk ontstaan als een privécollectie en is inmiddels stevig uitgegroeid tot een zoo van formaat. Het is binnen, dus ook leuk om aan te doen wanneer het weer wat tegen zit.KiekeboeZodra je binnen stap, waan je jezelf al in de wereld van het regenwoud. Via smalle gangen loop je een route wat in zijn geheel weg heeft aan rotswanden waarin de terraria zijn verwerkt. Ik moet zeggen, het ziet er ontzettend mooi uit.LeguaanVriendlief, Emma en Isis hebben ieder hokje tot op de kleinste details bestudeerd en ik…tja, wat zullen we zeggen. Ik was blij dat ik vandaag lekker de rol van fotograaf kon uitoefenen. Zo was ik tenminste even wat afgeleid van het feit dat er toch heel wat verschillende soorten reptielen daar bij elkaar waren binnen een aantal m2.Leguaan 2Likes:
– Het is een mooie reptielenzoo, de afwerking is in detail door gevoerd en heel mooi om te zien.
– De gehele reptielenzoo is binnen, dus ook bij slecht weer uitstekend vermakelijk om langs te gaan.
– Er zijn sessies waarbij het aaien van slangen mogelijk wordt gemaakt. Tot grote teleurstelling van mijn kinders (en grote vreugde van mijn persoontje) hebben we dit niet mee gemaakt. We waren alweer buiten voordat we zagen dat het mogelijk was op bepaalde tijden. Tja, we moesten er toch echt weer eens vandoor! 😉PythonDislikes:
– De locatie; Het is gelegen aan de boulevard van Blanckebergen. Parkeren is lastig en er is een stevige wandeling nodig om er te komen.
– Het is er (nog) klein. Binnen twee uur heb je deze reptielenzoo helemaal bekeken en dan bestudeer je ieder hokje nog eens intensief.SchorpioenIk vond het een mooie bestemming om eens gezien te hebben. Mijn angst voor reptielen heeft het nog steeds niet weg genomen, al vind ik het niet meer erg om ze achter glas te zien. De rest van mijn gezin vond het echter geweldig en zouden zo weer willen gaan. Juist om het feit dat het niet zo heel erg groot is, geven wij dit uitstapje een 7. Toch is er hoop! Deze reptielenzoo heeft voor het eerst zijn deuren geopend in 1998 en is in de tussentijd uitgegroeid van 45 terraria naar 150 terraria. Dat beloofd nog wat voor de toekomst.jut en julSerpentarium is het gehele jaar geopend, echter vanaf 3 november enkel nog geopend in het weekend. Kijk voor actuele openingstijden en informatie voor de toegangsprijzen op: Serpentarium.be foodNa afloop zijn we nog lekker even wezen ontspannen in Blanckeberge zelf onder genot van een heerlijk broodje! Een geslaagde dag dus!Stad


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.