Dagje uit: Plopsaland in de Panne, België


Soms wordt je er wel eens gek van, al die series van Studio 100. De kidz vreten het als zoete broodjes en de ene serie vinden ze nog leuker dan de andere. Het is allang geen geheim meer dat ze daar bij Studio 100 heel goed weten waar de interesses liggen van onze kinderen.EntreeEen van onze wensen in onze zomervakantie was dan ook om naar Plopsaland De Panne te gaan. We zijn hier twee keer eerder geweest met Emma, maar nu Isis ook oud genoeg is en misschien de series van Studio 100 nog wel meer kijkt dan haar oudere zus, werd het tijd voor onze jongste dochter om ook eens kennis te maken met dit mooie park.BumbaDe voorpret was al enorm. We hadden Isis nog heel niet verteld dat ze naar Plopsaland zou gaan, maar door de verschillende reclamespotjes tussen de Studio 100 series wist zo ons maar al te goed te vertellen dat ze eens een keer naar Plopsaland wilde gaan. Ze wilde Wicky, Piet en Maya wel eens in het echt ontmoeten. Haar ogen begonnen dan ook enorm te glunderen toen we net voor de vakantie haar vertelde dat we inderdaad naar Plopsaland zouden gaan. Aangezien haar besef van tijd, toekomst en morgen nog niet helemaal ontwikkeld is, dacht ze op de dag van vertrek naar ons vakantiehuisje ook daadwerkelijk al naar Plopsa te gaan. Ze was zelfs gepikeerd toen we in het huisje aankwamen en Maya nergens te bekennen was!Crocoscooter emma Crocoscooter IsisWe hadden besloten dat we op een vrijdag naar Plopsa zouden gaan. Onze redenering? Op vrijdag lopen de meeste vakanties weer af, Zuid zou zelfs die maandag erop weer beginnen met school. Daarbij worden de meeste speelweken, vakantiekampen en uitjes met kinderen in de dagen van dinsdag t/m donderdag georganiseerd, dus met een beetje geluk…EendjesSupersplashWe hadden geluk. Het was er wel druk, maar niet zo druk dat je over de hoofden kon lopen. In de ochtend konden we zelfs bijna overal snel in. De enige attractie waar we niet in konden vanwege de drukte was de Supersplash aan het einde van deze dag. We hadden gewoon geen zin om hiervoor te wachten. De pret om naar deze attractie te kijken was al enorm, zeker op de plek waar je absoluut nat wordt! In plaats daarvan zijn we gewoon twee keer in Anubis the ride geweest, althans…Emma dan. 1 keer met mama en 1 keer met papa. Deze was dan ook wel heel gaaf!Huis van Anubis aankomst Huis van Anubis the rideUiteindelijk hebben we de meeste attracties wel gedaan. Voor alle attracties was gewoon geen tijd (of we vonden sommige achtbanen gewoon leuker om te doen 😉 ), al was er wel een moment dat ik het even niet meer zag zitten. Eenmaal wachtend in de rij bij Rox-flyer bleek deze attractie een defect te bevatten. Ze hebben het keurig opgelost en binnen een kwartier konden we alweer deze attractie in, maar als je bedenkt dat het een zweefmolen is, die 70 meter boven de grond zweeft, hoop je maar dat alles nu wel goed gaat!FunRoxflyerWat ik enorm leuk vond is de achtbaan de Draak. Niet vanwege de achtbaan zelf, maar tijdens de rit wordt je gefilmd. Dit levert enorm leuke beelden op. Voor 2 euro kan je daarna een link naar je e-mailadres sturen waarbij je binnen 48 uur het filmpje kan downloaden.

Door een of andere reden (die ik nu even niet onder de knie heb) kan ik de filmpjes niet op deze site krijgen. Ze zijn te bekijken via deze link.

 

Like:
– Mooi, groot park. Ruim opgezet en netjes.
– Leuke attracties, zelfs voor de hele jonge kinderen. Deze mogen ook alleen vanaf een bepaalde lengte. Zeg nu zelf dat is dan toch stoer als jij, als 3-jarige peuter, alleen in een attractie mag!
– veel herkenning met bekende figuren. De verschillende attracties en delen van het park zijn enorm leuk gethematiseerd.Kabouter plopNot Like:
– Het eten is naar verhouding duur voor de kwaliteit die je krijgt. Het is niet echt bijzonder, maar dit is vaak standaard het geval in pretparken en is niet iets alleen voor Plopsaland. Ik moet hierbij wel vermelden dat er genoeg te krijgen is en dat er in het aanbod genoeg variatie is.
– Wij hadden een goede dag, qua drukte. Ik kan me voorstellen dat het park op andere dagen megadruk kan zijn. Wachttijden kunnen dan enorm oplopen.WickyDe grote golfWij waren altijd al gecharmeerd van dit park en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn dat we hier komen, al zal ik hierin wel eerlijk zijn. Dit zal niet zo heel lang meer duren. Het hele park is, naar mijn mening, meer voor de jonge kinderen dan voor de oudere kinderen. Ze zijn er wel goed mee bezig om het ook voor oudere kinderen interessant te maken, maar ik vraag me af of tieners ook de hele dag onder gedompeld willen worden in kinderseries als Piet Piraat, Maya de bij of Kabouter Plop.GlijbaanWe geven dit park een 7, juist met het oog op de doelgroep. Hier willen we uitjes testen die leuk zijn voor de doelgroep 0 tot 16 jaar en ik denk dat juist de tieners zich hier minder zullen vermaken.DromenPlopsaland is inmiddels gedeeltelijk gesloten. Tot en met oktober zijn ze open op woensdag en in het weekend. Daarna zijn ze enkel nog in het weekend en in de kerstvakantie open. Check de site voor openingstijden en overige informatie.

 

 

 

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.