Dagje uit: Arsenaal in Vlissingen


Ahoy maatjes! Tja, praat als een piraat dag is alweer een tijdje voorbij, maar in onze vakantie hadden we nog meer meegemaakt rond deze kleurrijke figuren. Tijdens een regenachtige dag (overigens 1 van de 2 regenachtige dagen die we gehad hebben in onze vakantie) besloten wij de boot te pakken en vanuit Breskens naar Vlissingen te gaan. Bestemming: Arsenaal!op de bootHet idee was leuk…met de boot naar Vlissingen en daarna een klein stukje lopen naar het Arsenaal. Het regende die ochtend verschrikkelijk hard, dus ik dacht op die manier nog net iets droger aan te kunnen komen. Oef, is dat me tegen gevallen. Niet alleen stuurde mijn navigatie mij de verkeerde kant op (ik had vergeten deze op wandelen te zetten šŸ™ ), het bleek ook nog een een behoorlijk eind lopen. Voor ons, volwassenen, niet erg…maar voor een 3-jarige zonder buggy (ze is er gewoon te groot voor geworden) was het echt te ver.Gek doenNa veel woorden en irritatie onderweg, kwamen we aan in het Arsenaal. Eerst maar eens een hapje eten in het restaurant. Deze is al lekker in het thema en is ook echt in de basis al een restaurant! Er is dan wel een buffet waar je zelf je eten moet halen, maar de kaart is al heel wat uitgebreider dan een horecagelegenheid die je normaal tegen komt in een attractie. We hebben dan ook heerlijk zitten eten. We waren in een klap onze ergernis van de heenreis kwijt en konden de dag voortzetten in een goed humeur.PiraatAlhoewel…Eenmaal de voordeur binnen zagen we dat we niet de enige waren met dit enorm goed idee om die regenachtige dag in het Arsenaal door te brengen. Het was er druk…niet normaal meer! Toch ging het allemaal heel snel. Binnen was het ook wel druk, maar niet hinderlijk. Je kon overal redelijk normaal bij en ook de doe-dingen konden normaal ook gedaan worden, zonder dat je daarbij uren in de rij moest gaan staan.AnkerWat is het Arsenaal nu eigenlijk. Je begint helemaal boven op de 3e verdieping met de reis door de tijd van de Piraten. DezeĀ  bovenverdieping was een soort museum. Allerlei voorwerpen uit de piraterij werden in vitrines laten zien. Levensgrote popen verkleed als bekende piraten lieten zien hoe een piraat er vroeger uit zag. Er werd aan de kids geleerd dat piraten echt hebben bestaan en dat het niet alleen iets is uit kinderboekjes. Ook werd er aandacht geschonken aan moderne piraten. Iets wat er nu eenmaal ook bij hoort.KanonOp deze verdieping was er ook een voorstelling met uitleg over het leven van een piraat. Erg leuk en vermakelijk om te zien. Ook kon je hier op de foto met een papegaai. Leuk idee, maar die dag was het zo druk, dat ik medelijden kreeg met die arme beestjes.PapegaaiEen verdieping naar beneden was het tijd voor een spannend avontuur door het piratenhol. Dit kan voor de hele kleintjes nog als spannend worden ervaren, maar er is genoeg ruimte om er vlug door te lopen. Op de tweede verdieping is er ook een piratenmissie te vinden en een simulatievaart met Kapitein Zwartbaard. Dit is de verdieping met de attracties en ik moet zeggen: De kinderen hebben daar heerlijk gespeeld. Wij hebben op het plein wat zitten drinken en zijn hebben zich heerlijk uitgeleefd op de glijbaan en de klimparcours. Toen het tijd was om door te gaan, waren ze daar heel niet blij mee.

KraaiennestOp de begaande grond is het tijd voor een hoge vlucht. Het is mogelijk om daar het kraaiennest in te gaan, een uitkijktoren waarbij je een mooi uitzicht hebt over Vlissingen en natuurlijk ook de zee.StervisDaarna was het alleen nog maar tijd voor de zee. Alsof je in een onderzeeĆ«r rond zwom, kon je allerlei vissen ontdekken. Eerst was daar een aanraakbassin. Als je mazzel had, kon je een rog aaien of een haai aanraken. Ook had je een bassin met allemaal Garra Rufas, van die visjes die aan je huid knabbelen. Heel apart om te voelen. De rest van de begane grond waren mooie aquaria met mooie vissen te bewonderen.Guru visjesAl ligt het eraan hoe lang je jouw kidz laat spelen op de middelste verdieping, je bent ongeveer een uurtje of 3 zoet met dit ….Tja, wat noem je dit eigenlijk. Het is een combinatie tussen een museum, aquarium en een indoorspeeltuin. Van alles wat.

Likes:
– Je kan jouw kinderen nu eindelijk leren dat piraten ook daadwerkelijk bestonden, maar ook nog steeds bestaan. Kinderen lezen vaak over het onderwerp en kunnen snel denken dat het fictieve figuren zijn.
– Er is van alles! Voor jong en oud, voor groot en klein. Al lijkt het me voor tieners het op het randje. Er is wel een simulator wat leuk is en een piratenhol waar je kan griezelen, maar het onderwerp kan wat kinderachtig aanvoelen voor tieners.

Dislikes:
– het was er rommelig die dag. Ja, het is een momentopname en die dag was het enorm druk. Het is dan ook voor te stellen dat het op een normale dag minder rommelig is en ook nog leuker is om er te vertoeven.
– de afstand van de boot naar het Arsenaal viel me tegen. Ook al is dit ook een momentopname voor die dag, het was mijn eigen fout. Ik had beter moeten weten šŸ™‚SkelettenDeze dag heb ik uiteindelijk wel als leuk ervaren. Ik moet hierbij dan ook erkennen dat wij de nadelen grotendeels zelf hebben veroorzaakt. Wij wilden juist op die dag, omdat het regende en deze lekker binnen was. Tja, dan weet je dat het druk kan worden en dan zal het ook rommelig worden. Ik wilde gaan lopen, omdat het juist regende. Tja, dan moet ik niet zeuren dat het ver is. Uiteindelijk op de terug weg was het al een stuk korter en met mijn jongste dochter op mijn nek was het goed te doen.KanonWij geven het Arsenaal een 8! Het is niet groot, vandaar de mindere cijfer, maar we hebben wel genoten.

Het arsenaal is het hele jaar open voor publiek, maar check van te voren de dagen en tijden. Ze zijn namelijk niet iedere dag open. En wist je trouwens dat deze locatie ook onze nationale zeeheld Michiel de Ruyter is geboren? Nee? Dan weet je het nu!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.