Leef je uit met foto’s, maak een gekke foto collage!


Knutselen en creatief bezig zijn is voor mij de laatste tijd een verademing om te doen. Iedere dag weer ben ik op zoek naar de leukste knutsel om zelf te doen of die mijn kinderen simpelweg zelf kunnen doen. Heerlijk! Die geconcentreerde snoetjes en handige handjes die het werk doen. Het gaat ook steeds makkelijker. Mijn oudste vroeg in het begin mijn oren van mijn hoofd: “hoe doe ik dit, hoe moet dat?” Nu begint ze zelf de handigheid te krijgen dat ze kijkt naar een knutsel en dan zich al zelf afvraagt hoe zit dit in elkaar?Gekke collage knippenEen ding waar ze allebei geen hulp bij nodig hebben is het kapot knippen van plaatjes (en andere zaken ­čÖü ) Herinneren jullie mijn zomerspecial nog? Hierbij hebben we herinneringsdozen beplakt voor de vakantie. Nadat deze dozen bij ons klaar waren, besloot mijn jongste dat haar doos nog niet mooi genoeg was. Gewapend met een schaar en papier heeft ze weer een tijdje zitten knippen en plakken op haar herinneringsdoos. Even later vond ik hele andere zaken dan gekleurde snippers op de grond: Ze besloot zich zelf maar te knippen…in haar haar! Gelukkig was ik in de buurt en heb erger voorkomen. De schade was beperkt bij ├ę├ęn pluk haar.

Gekke foto collage

Maar goed, knippen dus. Knippen is leuk, leerzaam en je kan hier hele leuke maar ook gekke dingen mee doen. Via Pinterest kwam ik op een site: Picklebums. Via hun zag ik de mogelijkheid om gekke foto collages te maken. Geen gewone collages, nee…Crazy Collages!

Wat heb je nodig?
foto’s of afbeeldingen geprint in zwart-wit (dit spaart gelijk wat inkt uit!)
papier
schaar
lijm
kleurpotloden en/of stiftenGekke collage plakkenWat gaan we doen?
Het mooie van deze knutsel is dat deze geschikt is voor bijna alle leeftijden, althans vanaf het moment dat jou oogappeltje een schaar kan vast houden. Voor de kleintje bereid je de foto’s en afbeeldingen alvast voor, de grotere kinderen kunnen dit zelf doen.Gekke collage achtergrondVia internet is het mogelijk om foto’s te zoeken, dat weten we allemaal. Deze foto’s mogen binnen de muren van het priv├ędomein altijd gebruikt worden om mee te knutselen, zolang het maar niet weer op het internet verschijnt wat je ermee geknutseld hebt. Je kan deze foto’s uitprinten, maar het is goedkoper om eerst een stel foto’s op 1 bladzijde te zetten, voordat je ze uitprint. Dit kan met bijvoorbeeld Kizoa. Deze online collagemaker gebruik ik voor mijn collagewerkjes.

Ben jij nu niet zo handig met de computer? Hier zijn alvast mijn  downloads Maffe Fotomania waar je je op kan uitleven. Ook op Picklebums zijn nog voorbeelden te vinden die je kan uitprinten om mee aan de slag te gaan.

Zodra je de leuke plaatjes heb gevonden, dan kunnen de kidz aan de slag. Laat ze hun eigen gang gaan. De gekste dingen zijn het leukste.Gekke collage resultaatDoor de zwart-wit foto’s worden deze collages nu┬á kleurplaten. Na het plakken nog inkleuren en jouw creatieve meesterwerk is klaar!

Veel plezier!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.