Knusse Junglehoekje


Ergens eind vorig jaar zijn we begonnen met het verhuizen van onze oudste dochter qua kamer. Onze jongste groeide haar ledikantje uit en op haar toenmalige kamer was er geen plek voor een heus meisjesbed, dus moest zij verhuizen. Aangezien de enige kamer die nog over was in ons huis de grootste kamer was (85 m2!) zou ze dus daar naar toe moeten verhuizen. Maar om nu ineens van een 5 m2 naar een 85 m2 kamer te gaan, was toch een omschakeling die ik mijn jongste dochter niet aan wilde doen.

Ja, je leest het goed! 85 m2 is echt geen typefout! De enige kamer die bij ons nog over was, lag boven het de ruimte waar mijn ouders wonen. Ik zal het even uitleggen, want dit zal zeker wat vraagtekens opleveren. Wij wonen in een woonboerderij voor dubbele bewoning. Aan de een kant wonen wij met ons gezin (het voormalige woongedeelte van de boerderij) en mijn ouders wonen in het gedeelte van de boerderij waar vroeger de stallen waren. Deze was voor onze tijd al keurig omgebouwd naar een appartement gedeelte beneden en boven was er een verbinding gemaakt met onze woongedeelte. Zo ontstond er een enorme kamer boven het appartementsgedeelte van mijn ouders. Je kan je voorstellen dat dit dus een enorme ruimte is waar je heleboel mee kan doen. BloemenkamerGoed, weer terug naar de verhuizing dus! Mijn jongste dochter heeft toen dus de voormalige kamer van mijn oudste dochter gekregen en heeft een mooie bloemenkamer gekregen. Mijn oudste dochter heeft toen haar intrek genomen in een enorme kamer waar menig kind jaloers op kan zijn. Je kan je dan ook voorstellen dat het een gigantische klus is om deze kamer enigszins bewoonbaar te maken. Dit lukt aardig, maar tot op de dag van vandaag is het nog steeds niet af. Weliswaar door omstandigheden wat vertraagt, maar toch. Iedere keer een klein klusje maakt het werk ook af, zullen we maar zeggen.Inmiddels slaapt onze oudste dochter alweer een jaar op haar nieuwe kamer en is het op een haar naar klaar. We hebben een muur geplaatst, ter afbakening van haar kamer. Anders moest ze haar kamer delen met een wasmachine en droger. Niet ideaal dus. De kamer is nu geschilderd (zie ook onze andere artikelen: ) en redelijk compleet ingericht. Het enige wat nu nog gedaan moet worden is dat we een hoek willen creëren voor het studeren. Ze begint ouder te worden en het duurt weliswaar nog drie jaar voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaat, maar toch. Je kunt het maar beter gelijk goed, nietwaar?

De kamer is nu opgedeeld in een slaapgedeelte, een speelhoek en een leeshoekje. Een uitgebreide tour zal ik later dit jaar geven, als het daadwerkelijk af is, maar voor nu wil ik het hebben over dat leeshoekje.Mijn inspiratie hiervoor komt voornamelijk uit Amerika. Je ziet vaak in films een zogenaamde Amerikaanse vensterbank. Zo’n bank met veel kussens gemaakt onder een raam. Veelal wordt dit in nissen of dakkapelletjes gemaakt om het geheel wat knusser te laten lijken. Op de deze kamer is dus ook een knus dakkapelletje geïnstalleerd, nog voordat wij daar kwamen wonen. Het is een smalle ruimte met een raam wat uitkijkt op onze “boomgaard”.Als basis hebben we een oude kast gebruikt. Deze hadden we nog over van onze oude huisraad en heeft nog altijd als kast gediend op deze kamer. Op die kast is een plank gemonteerd en de ruimtes die over bleven hebben we gesloten met een plankje van MDF.De bank hebben we junglegroen geschilderd. Dit was ook de kleur die we in de rest van de kamer gebruikt hebben. Het knusse hoekje is verder afgemaakt met veel kussens die we in de loop van de tijd bij elkaar hebben gezocht. De kussens komen o.a. van Jysk, Bol.com en Leen Bakker.Knus junglehoekjeDoor de witte muren en de vorm van het dakkapel had ik zelf een visioen van een tent. Daardoor kwam ik op het idee om als lamp een lantaarn te gebruiken. Deze doodgewone campinglantaarn is zo goed als overal te koop.

Het rolgordijn bleek een ander verhaal. Ik had eigenlijk hier een grasgroene rolgordijn opgehangen. Deze maat kwam overeen met een rolgordijn die in een andere kamer hing, dus ik dacht “hergebruiken!”. Helaas bleek dit niet te werken. De dames zijn bij ons zo erg aan duisternis gewend, dat een normale rolgordijn te veel licht doorlaat. Zeker in de zomermaanden. Uiteindelijk hebben deze vervangen met een zwarte rolgordijn van de IKEA.Knus junglehoekjeHet kleedje is een hergebruikt kleedje vanuit de kleinste kamer. Deze had onze jongste dochter toch niet meer nodig. De Brother Bear schilderij heeft ze al vanaf haar geboorte op haar kamer hangen (haar babykamer was een berenkamer) en de tijger schilderij was te koop bij de Action.

Al met al is het een gezellig hoekje geworden waar ze nu heerlijk kan zitten lezen of gitaar te spelen.

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.