Kidz Cookin’ Tex Mex Menu


Ik ben gek op lekker eten. Koken doe ik daarentegen bijna niet. Door de weeks werk ik zo’n drie dagen tot zes uur en dan ben ik niet op thuis voor het eten. Tel daarbij op dat ik gezegend ben met een stel ouders die naast ons wonen èn ook door de weeks voor ons kookt, dus is het logisch dat ik enkel in het weekend kookt. Ik probeer dan wel van alles uit. Dit ook vaak tot grote schik van mijn kinderen.

Uitgebreid kokkerellen en enorm ingewikkelde recepten zal je nu niet bij mij in huis terug zien. Bij mij moet het simpel zijn en het liefst ook nog een beetje gezond. Zo kan ik namelijk mijn kinderen ook nog een beetje leren koken. Een ding hebben ze van mij alvast meegekregen: koken leer je door te proeven, niet uit een boek. Door verschillende ingrediënten te proeven, leer je wat wel en wat niet bij elkaar past. Smaak is immers voor een ieder verschillend.

Afgelopen weekend had ik weer eens zo moment. Er moest op het laatste moment nog wat verzonnen worden om te eten. Terwijl de oven al aan stond voor de aardappeltjes, kriebelde er iets in mijn vingers. Ik ga het koken vandaag met mijn oudste dochter iets anders aanpakken! Zo kwam ik op het Tex Mex Menu!

Wat heb je nodig:

voor ongeveer 4 personen.
1 kilo krieltjes
600 gram kipfilet
200 gram gerookte spekreepjes
gehakte knoflook in olie
Tex-mex kruiden
Zeezout
Olijfolie
bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.

aardappel, olie, bakblikDoe op een bakblik het bakpapier en verspreid daarop de krieltjes. Doe er wat olijfolie en gehakte knoflook overheen. Voor de smaak strooien we wat grof gemalen zeezout en Tex-mex kruiden er over heen. Hussel de aardappeltjes even met de hand door elkaar en verspreid deze dan weer over het bakpapier. Deze gaan ongeveer een half uur in de oven. Terwijl de aardappeltjes in de oven zitten, bak je even het spek in een pannetje. De aardappeltjes moeten tijdens de kooktijd regelmatig even door elkaar gehusseld worden, zodat alle kanten mooi kan bakken. Ongeveer 10 minuten voor het einde van de baktijd, voeg je de spekjes toe aan de aardappeltjes.

aardappel, spekjeskip, kruidenOngeveer 20 minuten voordat de aardappeltjes klaar zijn, begin je aan de kipfilet. Afhankelijk van de grootte van de filet snij je de kip in gelijke stukken. Ik heb twee kipfilet doormidden gesneden, zodat er vier dunnen filetlapjes verschijnen. Deze lapjes worden ingesmeerd met olijfolie, gehakte knoflook en Tex-mex kruiden. Bak ze vervolgens op een bakplaat gaar in ongeveer 10 minuten.

kip, bakplaat aardappeltjes uit de ovenOm het allemaal even mooi af te maken, moet het ook opgediend worden. Doe wat aardappeltjes op een bord en leg de kipfilet erbij. Nog een bak sla voor de nodige vitamientjes en jouw gezonde maaltijd voor de makkelijke zondag is weer compleet!

Mijn oudste dochter heeft dit van a tot z zelf kunnen maken. Het is aan jullie natuurlijk om te beslissen hoe ver jouw kind kan gaan. Laat echter de kinderen nooit zonder supervisie werken in de keuken.

Het gevaar in dit gerecht:

  • Ze moeten scherpe messen gebruiken,
  • Het werken met een hete oven,
  • Let op bij het gebruiken van een hete bakplaat.

Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.