Herfststukje uit eigen tuin


Bij ons in huis zijn de kids vroeg wakker. De dag begint bij hun tussen rond 7 uur, met een sporadische uitschieter naar 8 uur. Tijdens schooldagen een uitstekende tijd, maar voor mij is dit in het weekend toch wel vroeg. Ik ben absoluut geen ochtendmens.Herfststukje makenVriendlief daarentegen weer wel. Vanaf dag 1 dat onze oudste dochter geboren is, mag ik uitslapen op de zondagochtend. Heerlijk! Zo ook deze zondag. Om de dag dan niet helemaal te verslapen, zet ik de wekker op half 10. Mooie tijd om wakker te worden. Vaak blijf ik dan nog even soezen, halfdronken van de slaap en geniet van de geluiden van beneden met wat zich daar afspeelt. Deze zondag was dat anders…Bloemen knippen IsisIk hoorde namelijk helemaal niets! Nu is mijn gehoor ook niet al te best, maar vaak hoor ik wel iets van beneden. Nu was het muisstil.. Nieuwsgierig sloop ik naar beneden en wat ik daar aantrof…MaisMijn meisjes waren, onder bezielende leiding van vriendlief, de tuin ingegaan om van de herfst te genieten. Er waren eikels en kastanjes verzameld (iets waar onze tuin nu meer dan genoeg te vinden is) en zaten aan de tafel om leuke herfstdiertjes te maken. Uit het maisveld wat aan onze tuin grenst hadden ze een paar mooie maiskolven geplukt en creëerden een mooi herfststukje. Twee maar liefs, een voor mij en een voor oma.Bloemen knippenNu snap ik wel dat niet iedereen deze spullen zomaar uit de tuin kan rapen of plukken. Maar…waar een wil is, is een weg. In het bos is ook genoeg te vinden en een paar mooie planten waar nu prachtige herfstbloemen in bloeien is eigenlijk alles wat je nodig hebt!EikelsWat heb je nodig?
Eikels
Kastanjes
Maiskolven (als dit niet voorhanden is, is dit ook niet erg)
Grote bloemen van b.v. een Hortensia
Cocktailstokjes
Touw of wol
Stift (het liefst een permanente marker)
Bakje (van een oud bloemstukje of zo)
Schaar
Priem
Dubbelzijdig tape of wat lijm

Wanneer je geen maiskolven kan bemachtigen dan is het ook een idee om droge herfstbladeren te gebruiken. Wanneer je een paar bladeren in een bosje bind met een touwtje, is dit ook een leuke toevoeging voor jouw herfststukje.

Wat ga je doen?
Van de eikels en kastanjes maak je mooie diertjes. Dit doe je door in een kastanje gaatjes te prikken. Hier steek je dan de cocktailprikkers in. Knip of breek deze prikkers af op gewenste lengte. Een giraffe heeft natuurlijk langere poten dan een schildpad.Herfstdiertje makenBovenop de kastanje prik je met de priem ook een gaatje. Steek hier ook een cocktailprikker in en bevestig dan de eikel erop als kop. Ook hier geld, kijk wat je wil maken. In de nek zit ook verschil per dier.Hersftdiertje tekenenMocht je jouw diertje nu helemaal een beetje gek wezen, dan kan je het dopje van de eikel nog op het kopje plakken. Met een druppeltje lijm of een klein stukje dubbelzijdig tape bevestig je dit dopje. Teken nu nog een paar ogen en een mond op de eikel en jouw diertje is af.Hersftdiertje1 HersftdiertjesOp het bakje leg je nu de maiskolven (of maiskolf als jouw bakje niet al te groot is) en zet je de diertjes mooi op het bakje. Heb jij nu een diep bakje en zijn de diertjes verdwenen als je deze in het bakje plaatst, steek dan onder in het diertje nog een cocktailprikker en prik deze dan op de maiskolf. Je moet ze wel kunnen zien!Herfstdier etenMaak het geheel nu al met de bloemen. Op lege plekken in het bakje kan je dit opvullen met een aantal kleine, of met een hele grote bloem. Je moet hierbij zelf kijken wat je mooi vindt staan.Hersftstukje resultaatOnze meiden zijn een groot deel van de ochtend bezig geweest met verzamelen, knutselen en maken van deze stukjes. Zichtbaar genoten ze om in de tuin bloemen uit te zoeken en hun bakjes af te maken. Vol trots heb ik het bakje van mijn oudste dochter gekregen en mijn jongste heeft die van haar vol trots aan oma gegeven.Hersftstukje Isis Herfststukje EmmaZijn ze niet prachtig geworden?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.