Luierbaby als kraamcadeau 4


Double blessings, double joys
Twice the laughter, twice the noise
Two times the adventures great and small
Twins are the greatest adventures of all

Tegenwoordig kom je de meest leuke cadeautjes tegen die zelf gemaakt kunnen worden voor de nieuwe, kleine wereldbewoners. De een nog mooier en grotesk dan de andere. Luiertaarten van vier lagen met een hele uitzet aan kleren, welkom wereldbewoner-pakketten met genoeg voorraad voor de baby dat hij hoogstwaarschijnlijk de helft ervan niet zal gebruiken en zelfs hele bolderkarren vol met speelgoed waardoor babylief zich al niet meer verveeld nog voordat het geboren is!

Het lijkt een beetje over de top, maar toch heb ik wel een zwak voor dit soort creaties. Het is vaak dat vleugje persoonlijke aandacht die de gever van dit cadeau geeft aan de nieuwe wereldbewoner. En laten we dat nu met zijn allen toch af en toe nodig hebben.

Onlangs kwam vriendlief thuis met de mededeling dat zijn collega opnieuw vader was geworden, ditmaal van een tweeling! Helaas veel te vroeg geboren, maar ze verkeerden allen in een gezonde staat en het ging boven wonder goed met de twee prachtige meiden. Vriendlief gaf aan mij aan dat hij toch wel wat wilde geven als cadeau. Nu herinnerde ik mij een leuk cadeautje wat vorig jaar aan de juf van mijn oudste dochter was gegeven door de ouderraad. Een van de meest creatieve moeders van deze raad had een luierbaby voor haar gemaakt. En wat was deze leuk geworden! Ik had haar al een keer gevraagd om het nog eens te creëren voor deze site, maar dat zag ze niet zitten. Dit was nu dus de uitgelezen kans om deze DIY zelf eens te maken.

De meeste voorbeelden kom je tegen met 1 baby in de meest simpele vorm. In mijn versie van de luierbaby heb ik het een en ander aangepast. Zo hebben de baby’s een gezichtje gekregen en kon mijn oudste dochter het niet laten om er toch nog een paar knuffels aan toe te voegen. Uiteraard moet er bij een geboorte van een tweeling niet 1, maar 2 baby’s cadeau gedaan worden, nietwaar?BenodigdhedenWat heb je nodig?
Luiers (ga uit van minimaal 60 tot 65 newborn luiers)
twee leuke kledingsetjes (in dit geval maat 50)
twee paar sokjes
twee mutsjes
twee fopspenen
twee knuffels
Hydrofiel luier
karton (50cm bij 50cm, ook afhankelijk van de maat hydrofiel luier)
schaar
Dubbelzijdig tape

Voor degene die de prijs graag willen weten: Ik heb dit kunnen maken voor ongeveer 50 euro. Dit geldt wel voor twee baby’s. Voor 1 baby ben je dan ongeveer 25 euro helemaal klaar.

Werkwijze
Op zich is deze creatie niet zo heel moeilijk. Het is even kneden totdat je de juiste vormen te pakken heb, maar dan is het ook vrij snel klaar.Basis plakken Basis spannen Basis De basis is de plaat karton. Op de onderkant plak je in het rond dubbelzijdig tape. De hydrofiel luier wordt over het karton gespannen en aan de achterkant op de dubbelzijdig tape vast gezet. Dit wordt nu het bedje waarin jouw baby, of in mijn geval baby’s, komen te liggen.Basis hoofdHet mutsje vul je met opgerolde luiers. Als steun heb ik elke luier opgerold en vastgeknoopt met een stukje draad. Bij 10 luiers is het groot genoeg om het mutsje te vullen. De tien luiers heb ik in het rond bij elkaar gebonden met een lint. Hierdoor schuift het mutsje ook niet weg.GezichtOp een stuk papier heb ik een babyhoofdje geprint. Deze heb ik via pixabay gevonden. Op de plaats van de mond is er een klein gaatje geknipt voor de speen. Gebruik wel dikker papier voor dit hoofdje, anders scheurt alles vrij snel. SokjeNu komt het vullen van de kleertjes. Om het sokje in de juiste positie te krijgen heb ik eerst een velletje keukenpapier gebruikt. Deze zitten in de teentjes van het sokje. Het voetje is verder afgemaakt met een opgerolde luier. Het broekje is vervolgens gevuld met allemaal opgerolde luiers in de pijpje en opgevouwen luiers ter hoogte van de bips. LuierbabyNu is het alleen nog maar vullen van de kleertjes met luiers. Leg voorzichtig de baby op het karton en vorm het lichaampje totdat het een beetje natuurlijk eruit ziet. Wij hebben onder het armpje een knuffel gestopt. Op de bovenstaande foto zie je drie hydrofiel luiers. Dit wat mijn oorspronkelijke idee. Ik kwam echter luiers tekort en heb twee van de drie hydrofiel luiers gebruikt om de tweede baby mee op te vullen.  Ik had 56 newborn luiers en heb het aantal bij de benodigdheden al verhoogd. Luierbaby'sLuierbaby'sDe beide baby’s heb ik lekker naar elkaar laten kijken. Is wel zo gezellig, toch? Het geheel heb ik in plastic ingepakt en het was klaar om mee genomen te worden naar het werk. De foto is wat donker. Deze is ook met mijn telefoon gemaakt.CadeauDe dag erop kreeg ik een leuk berichtje van vriendlief dat het cadeau geweldig geslaagd was. De oo’s en aah’s waren zelfs nog via facebook te volgen :). Het is een heerlijk gevoel wanneer je iemand blij kan maken met een cadeautje. Ik dacht dat dit het einde van het verhaal zou zijn, totdat vriendlief mij een foto stuurde.BedanktKregen we een cadeautje terug? Het zusje van deze twee kleintjes had een mooie tekening voor ons gemaakt en we werden getrakteerd op beschuit met muisjes. Dat is nog eens een bedankje! Geweldig! Tekening We hoorde zelfs dat ze deze luierbaby’s nu in de box hebben liggen zodat ze al kunnen wennen aan twee kindjes in huis. Hopelijk komen ze nu snel uit het ziekenhuis naar huis toe zodat deze luierbaby’s plaats kunnen maken voor de echte exemplaren!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

4 gedachten over “Luierbaby als kraamcadeau

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.