Dagje uit: Bellewaerde in Ieper, België


Tijdens onze vakantie in Zeeland hebben we verschillende dagjes uit ondernomen. Al eerder had ik aangekondigd deze met jullie te zullen delen en belofte maakt schuld! Ik heb lang getwijfeld over welk dagje uit ik het eerste zou vertellen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de verrassing van de vakantie: Bellewaerde!logo-bellewaerde-nlBellewaerde is een gecombineerd park. Een dierentuin en pretpark in een! We hadden de site thuis al bekeken en waren al snel tot een eenduidige conclusie gekomen: Hier moeten wij snel eens naar toe! We zijn gek op dieren en op pretparken, dus wat willen we nog meer?Binnenkomst BellewaerdeDe dag begon vroeg. Het was vanuit ons vakantiehuisje toch nog wel een eindje rijden en we wilde er ook vroeg bij zijn. Die dag was het lekker warm en zonnig, dus zonnebrand inpakken, camera mee en off we go!Mascotte BellewaerdeBellewaerde ligt in Ieper in ons mooie buurland België. Dit park geeft toegang tot tal van attracties en meer dan 300 exotische dieren. We waren er vroeg bij en vol verwachting sloten we aan in de rij om binnen te komen. Met een vol ontvangst van de stunt-indianen en de Bellewaerde-mascotte zette wij even later onze eerste stappen in dit mooie park. Als snel bleek dat we die ochtend nog niet zo heel wakker waren. Vriendlief kon al snel weer terug naar de auto, want mijn zonnebril en zijn telefoon bleken daar nog te liggen, balen!

Nog voordat vriendlief terug was, hadden onze meiden alweer de eerste twee attracties erop zitten. Eerst maar een kop koffie met wat lekkers! Nu de inwendige mens voldaan was, konden we op pad.Fun in een luchtballonWat me opviel in het park is dat het uitgestrekt is, maar toch vol. Overal is er wel wat te zien. Zijn het geen attracties, dan zijn het wel dieren. Alles is in elkaar verweven waardoor je aan de ene kant een attractie ziet en aan de overkant daarvan dieren. Dat is grappig om te zien! Ik vind dit uniek en had dit zo nog nooit eerder meegemaakt.

Het was er wel druk die dag. We kwamen veel groepen tegen met jongeren die, volgens mij, met een of andere kamp weg waren. Toch ging het allemaal wel gemoedelijk. Niet voordringen, de jeugd is daar prima opgevoed en de leiding hebben daar de touwtjes stevig in handen.StuntshowNet na twaalven begonnen we toch wat trek te krijgen. We zijn een horecapunt binnen gelopen en hebben daar heerlijk gegeten. Complete menu’s met spare-ribs, hamburgers en kip. Op de borden worden zelfs gezonde varianten aangegeven en de calorieën worden vermeld. Zo kan je dus een goede afweging maken. De prijs was, zoals gewoonlijk in een pretpark, niet zo heel goedkoop. Toch vond ik de prijs te doen voor de kwaliteit en hoeveelheid wat we kregen. Het was namelijk heerlijk en alle borden waren een half uur later weer leeg.Stuntshow duikOp het park is er ook een stuntshow. Vaak gaan we naar deze shows, al is het maar even om rustig te kunnen zitten. Onze ervaring waren in het verleden niet al te best. Sinds we regelmatig naar Amerika zijn geweest, blijken de shows in deze regionen een lachertje. Nep stunts en nagesynchroniseerde teksten bleken vaak een wrange bijsmaak te geven aan de shows die hier in Nederland gegeven worden. Bij deze stuntshow hadden we bij de eerste gedachten “het zal wel weer zo’n show worden”, maar niets bleek minder waar. Het was zowaar een show waarbij het geheel goed in elkaar gestoken is. Leuke grapjes, goede stunts en een prima duikshow!Stuntshow vuurHet begon nu aardig tegen de einde van de dag te lopen en we besloten nu eens voornamelijk de dieren te gaan bekijken. Het mooie van dit park is, dat je bijna geen weg 2x hoeft te nemen om toch het park heen en weer te lopen. Er lopen zoveel paden, dat je een rondje kunt wandelen zonder elkaar tegen te komen. We zijn via de apen naar de tijgers gegaan. Ik vond dit heel bijzonder. De apen lopen op een apeneiland los (net als bij de Apenheul, maar kleiner) en bij de leeuwen de tijgers ga je op safari in een trein. In één rit! Het leverden wel leuke plaatjes op.Lekker hapje Leeuw Luie tijgerTegen sluitingstijd hebben we nog heerlijk bij een frietkot onze avondmaal gescoord. Inmiddels was het park al uitgestorven en als een van de laatste bezoekers die dag liepen we naar onze auto. We hebben genoten deze dag. Het was verrassend, vermakelijk en we hebben ons geen moment verveeld. Het eten is (voor het begrip parketen)  top en er zijn genoeg horecapunten aanwezig om iets lekkers te halen. De afstanden zijn ook goed te lopen, maar het oogt niet zo klein dat je er claustrofobische ervaringen ervan krijgt (de attracties en dieren zitten niet hutje-mutje op elkaars lip, zogezegd)Ontmoeting met de apenLike:
– Het is een dierenpark en pretpark in 1, variatie genoeg!
– Het is geschikt voor jong en oud. Door de verscheidenheid in attracties is het ook leuk voor tieners.
– Eten is op zich kwalitatief goed
– uitermate vriendelijk personeel. We hadden twee probleempjes (o.a. met geld en met ons huurolifantje) en deze werden met een lach professioneel verholpen.  Er was zelfs een medewerker van een kinderachtbaan die alle kinderen een High five gaf tijdens de rit (het bestond uit twee rondjes, dus de karretjes reden langzaam om aan een tweede ronde te beginnen). Ik geloof dat hij er zelf nog de meeste schik in had!PiratenbootLike Niet:
– Hmmm. Ik kan zo op dit moment niet echt iets negatiefs verzinnen. Oja, het is voor ons een pokke-eind weg, dus we zullen er niet snel weer komen. Wel jammer, ik vond het namelijk een heel mooi park.
– OK, als ik er dan toch een moet noemen: Er waren daar teveel attracties om op 1 dag te doen 🙂

Tja, dan moet ik een cijfer geven…Ik geef dit park een verdiende 8 voor hun verrassende park, combinatie van attracties en dieren en de verscheidenheid in attracties. Het park oogt verder normaal en springt echter niet tegen je op! Tja, het is een gevoel. Ik kan ook niet echt benoemen wat het nu is. Misschien meer shows? Meer schreeuwende attracties? Of juist minder en meer dierbeleving? Ze komen nu op mij over als een teddybeer die inmiddels al helemaal suf geknuffeld is, maar waar je te gek op bent om hem weg te gooien. Toch is dit park voor mij goed genoeg om er zeker nog eens naar toe te willen.

Tot 2 november 2014 zijn ze alleen nog in het weekend geopend. Voor meer informatie kun je terecht bij de site van Bellewaerde.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.