Ahoy Matey! Kidz Cookin’ is hier!


Arrr! Dat had je niet gedacht! Het is vandaag Internationale Praat als een piraat dag! Wat ooit begonnen is als een grapje, is inmiddels uitgegroeid tot een viraal evenement!Talk like a pirate dayOfficieel is het begonnen in 1995 bij twee heren genaamd John Baur en Mark Summers. Wat begon met een kreet bij een potje tennis, wordt nu gezien als een van de meest bizarre internationale feestdagen. Geef niet, ik heb hier wel wat mee.

Toen ik dit ontdekte wist ik het meteen! Hier moet wat mee gebeuren. Het brainstormen ging makkelijk. Emma heeft een aantal jaren geleden al een piratenfeestje gegeven, dus kennis was al in huis.

Zoals je weet hebben we op vrijdag vaak een Kidz Cookin’ artikel. En…begint er nu te dagen wat we vandaag gaan doen? Precies, we gaan koken met het oog op praat als een piraatdag!Lunch-picknick-piraat-overzicht-3Wat gaan we maken?
Piratenlunch
Kooktijd: 10 min. voorbereiden/5 minuten bakken, lekker makkelijk dus

Wat kunnen de kidz doen?
2 tot 6 jaar:
– Buiten picknickkleed klaarleggen, borden klaar zetten e.d. (of binnen, afhankelijk van het weer)

vanaf 6 jaar:
Vanaf 6 jaar zou je de hele lunch door jouw kidz kunnen laten verzorgen. Er wordt wel met pannen en vuur gewerkt dus: laat jouw kidz echter nooit zonder begeleiding in de keuken aan het werk.Lunch-picknick-piraat-overzicht-2Ingrediënten:
2 broodjes per persoon
2 hotdog worstjes per persoon
2 plakjes ontbijtspek
1 plakje cheddar kaas (indien gewenst)
Saus naar keuze
siroop

Keukengerei
Pan voor de hotdogs
Koekenpan voor de spek

Recept
Kijk, die piraten hadden vroeger ook maar weinig te eten. En wat ze aten was makkelijk naar binnen te schuiven. Ze aten graag vlees, vis en dronken het liefst rum of wijn!Lunch-picknick-piraat-5Vandaag gaan we lekker een broodje worst eten als symbool voor de feestmaaltijden die een piraat naar binnen kon schuiven. We kunnen nu eenmaal (nog) niet die halve varkens of driekwart koeien koken, dus moeten wij het doen met de simpele maaltijd. En bij dat eten genieten wij ook lekker van een glas siroop als symbool voor de glas wijn. Lekker!Lunch-picknick-piraat-4 Maak de worsten warm. Snij de broodjes aan de bovenkant in. Neem het liefst puntjes, dit maakt een broodje Hotdog meer “echt”. Bak ondertussen ook het ontbijtspek.  Doe nu alles op afzonderlijke bordjes en breng het naar het picknickkleed. Locatie van het kleed? Waar het droog is…Dit kan dus lekker buiten zijn, maar ook binnen als het buiten niet te doen is.Lunch-picknick-piraat-3Wanneer alles lekker op het kleed uitgestald staat, kan het aanvallen beginnen. En….onthou goed dat je een piraat bent! Alles met de handjes dus! Vergeet ook niet om af en toe eens een Arrrr! te roepen of een AHOY! Het blijft natuurlijk wel praat als een piraat dag.

Eet smakelijk!Lunch-picknick-piraat-2Voor de gelegenheid heb ik mijn meiden en haar vriendinnen nog even snel geschminkt met een ooglap. Wel net zo toepasselijk, nietwaar?Lunch-picknick-piraatWil je nu meer weten over deze bijzondere dag? Er is ook een site die je kunt bezichtigen. Hier schrijven ze over de herkomst en er is zelfs een piratenwoordenboek in het Nederlands te vinden! Hoe cool is dat?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.