Zomerspecial: wat een poppenkast!


Wie kent hem nu niet, Jan Klaassen. Hier in de omgeving is hij nu nog vooral bekend van het park: Land van Jan Klaassen in Braamt. Ideaal voor kleine kinderen, maar dat ter zijde. Toch heeft dit park mij wel geïnspireerd om er vandaag wat mee te doen. Wat dacht je van een poppenkastvoorstelling?

Als ik denk aan een poppenkast, dan denk ik aan een houten plank met een gordijntje. Niet iedereen heeft deze in huis en deze kasten zijn vaak ook niet de goedkoopste om aan te schaffen. Maar, niet getreurd! Wij gaan er vandaag een realiseren op onze gebruikelijke snelle en goedkope manier!

Wat heb je nodig:
een touw
een doek
poppenkastpoppen

Wat moet je doen?
Deze poppenkast is te gemakkelijk om er over na te blijven denken. Wij hebben tussen twee bomen een touw gespannen (stiekem hing deze er nog van de Watercuprace ) en gooide daar een doek over heen. Ga er achter zitten en de voorstelling kan beginnen!

Heb je nu geen poppenkastpoppen? met een aantal beestjes, popjes of ander leuk speelgoed kun je ook hele verhalen vertellen. Ook met de sokpoppen van gisteren is goed poppenkast te spelen. Zorg nog even voor een goed verhaal en een leuk publiek en de middag kan niet meer stuk!

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.