Zomerspecial: Speurtocht door het bos


Zo, de laatste week! Vanaf volgende week zijn alle kinderen weer naar school en dan kan voor ons de pret weer beginnen! Nee, zonder dollen. Ik zal het missen die kidz om mij heen, ook al moet ik in deze weken zelf alweer aan het werk. Toch is het wel weer lekker om wat meer regelmaat en structuur in het leven te hebben. Mijn dochters zijn daar mee opgegroeid en ik merk dat van die onregelmatige dagen zoals vakantie hun helemaal van slag brengen.bosHet is dus maar eens goed om weer in actie te komen. Leuke activiteiten verkorten de dag, zullen we maar zeggen. We gaan er vandaag dan ook eens lekker op uit! Naar het bos!

In het bos zijn duizenden dingen te vinden en wat is nu leuker om eerst zelf een speurtocht te maken die je dan in het bos gaat lopen! Tja, ik snap wat je bedoeld: Als je zelf je speurtocht maakt dan weet je toch al waar je naar toe moet! Dan is het ook geen speurtocht meer.bosWaarom maken we dan geen speurtocht waarvan je niet weet waar het is? Dat is toch veel leuker?

Wat heb je nodig:
Een stuk papier
Pen

Wat gaan we doen:
Het is de bedoeling dat je voorwerpen en/of geluiden gaat zoeken. Voor dat je naar het bos gaat, gaan we ons eerst eens afvragen wat er in een bos te vinden is. Vind je dit wat moeilijk, vraag dan of papa of mama tekeningen maakt en je helpt. Dan kan jij die opzoeken. Zo iets als dit:speurtocht kleutersVoor de wat oudere kidz is dit te makkelijk, maar wat je moet terug vinden in het bos is afhankelijk hoe ver de ontwikkeling van het kind is. Ik zal eens wat voorbeelden geven:

Speurtocht voor 6/7 jarigen:
3 takken
5 stenen
1 dennenappel
hoor het geluid van een hond
hoor het geluid van een hert
Zie 6 zitbankjes

Een voorbeeld van een speurtocht opgemaakt in excel.Telkens wanneer je dan iets in het bos ziet wat op je lijst staat, dan streep je het af.

Hoe meer je af weet van de natuur, hoe moeilijker je de speurtocht kan maken. Zo kan je ook gaan zoeken naar berkentakken of espenbladeren. Ga ook eens wat meer op zoek naar insecten of doe ook eens wat terug voor de natuur: ga op zoek naar afval en verzamel deze dan ook gelijk. Opgeruimd staat netjes!

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.