Zomerspecial: Sokpoppen


Klaar voor het volgende project? We gaan vandaag eens wat creatiefs doen. Aan de slag met naald en draad! We gaan sokpoppen maken.

BenodigdhedenWat heb je nodig?
een oude sok (wel gewassen natuurlijk)
Naald
wol
schaar
vilt (o.a. te koop bij Action)
Textiellijm (te koop bij Xenos of Hema)
twee knopen

Het is natuurlijk helemaal aan jouw eigen fantasie wat je verder nog met je sokpop doet, maar dit zijn wel het minimum aan benodigdheden die je nodig zal hebben.

sokpop ogenWat moet je doen?
Doe de sok over jouw hand heen. Dit werkt het makkelijkst om te kijken waar je alles wil hebben. De sok zit met de onderkant (de zool van de sok) op de palm van jouw hand. Hierdoor vormt de hak tot en met de tenen straks de mond van onze sokpop. Als eerste zet je de knopen vast op de plek waar je de ogen wilt hebben. Deze zet je dan op de sok boven op jouw hand.

sokpop mondKnip nu een stuk vilt uit voor de mond. Rood is het meest gebruikte kleur, maar ook hier mag je het zelf weten. Deze plak je met textiellijm op de plek waar de mond moet komen. De sokpop komt nu al tot leven. De rest mag je helemaal zelf weten hoe je dit wilt versieren. Wij hebben van wol allemaal haren gemaakt en een kleine ketting om de nek.

Sokpop haren sokpop
Is jou sokpop ook mooi geworden? Mijn meiden hebben daarna nog de grootste lol gehad met de poppen

sokpop sokpop sokpopVeel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.