Zomerspecial: Pletpret met bloemen


Wordt je al gek van onze activiteiten? Wij nog niet! Gisteren mochten jullie lekker met modder spelen… Wist je trouwens dat dit heel goed voor je huid is?

Vandaag wordt het eens tijd om het een en ander te gaan timmeren. Nu denken de meisjes: “hè bah, nee!” Maar geloof me, dit valt reuze mee. Ik denk dat de jongens onder jullie meer zullen vluchten bij het idee dat we vandaag bloemenkunst zullen gaan maken!

pletpretWat heb je nodig:
Papier
Hamertje
bloemen

pletpretNeem de hamer niet te groot, het is wel de bedoeling dat je aan het einde van deze vakantie nog al je vingers heel hebt! Voor de bloemen moet je eerst wel papa of mama vragen of je deze mag plukken uit de tuin. Wellicht heb je niet zo’n hele grote tuin, vraag dan iemand die dat wel heeft. Let wel op dat je altijd toestemming vraagt! Dit is namelijk wel zo netjes. Het is ook niet nodig om grote hoeveelheden te plukken. Met een paar blaadjes kom je al een heel eind. Let ook eens op de bladeren aan de bomen. Die hebben ook verschillende kleuren en vormen. Hier kun je ook heel creatief mee zijn. Pas op! In een openbare park is het verboden om planten en bloemen te plukken. Hou daar rekening mee!pletpret

Wanneer je jouw collectie bij elkaar geplukt heb, dan neem je het papier en leg je die op een harde, onbreekbare ondergrond. Wij hebben voor dit gewoon het terras gebruikt. Nu leg je een blaadje op de plek waar je dit wil en ga je zachtjes met de hamer op het blaadje hameren. Al het vocht komt nu uit de blaadjes en zullen hun kleur afgeven op het papier! Wanneer je zelfs heel netjes werkt, is het mogelijk om een volledig blaadje, compleet met de rand en de nerven, herkenbaar op het papier te krijgen.

pletpret pletpret Mijn kidz vonden het vooral erg leuk om te rammen op het blaadje. Samen met het feit dat het blaadje op de grond lag met zand onder het papier, werd er wel een mooi resultaat behaald met kleuren van de bladeren en een reliëf van het zand eronder. Je kan dus alle kanten op met je kunstwerk!

pletpretVeel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.