Zomerspecial: Modderdonders!


Doe nou niet! Hou nu eens op! Laat dat! Tja, als de verveling gaat toeslaan, lijken de kidz niet meer te houden. Ze gaan spullen kapot maken, gaan juist die dingen doen, waarvan je liever wil dat ze niet doen!

Voor sommige ouders is dat smerig worden! Bezorg om hun mooie kleertjes hoor je ze constant in de speeltuin roepen: “kijk je uit voor je kleren!” “Oppassen hoor! Ze zijn net nieuw!”. Ik denk dat deze ouders nu eventjes een andere kant op moeten kijken. We gaan dit keer aan de gang met Modderdonders

Water modderdonders

Modderdonders!

Kidz, vandaag trek je maar eens lekker een lange neus naar papa of mama! Trek je oudste kleren aan! We gaan vandaag met modder spelen!

Water modderdonders

Niet veel. Een bak, wat zand en wat water. Thats It! Wij hebben dit voor de gelegenheid in onze kruiwagen gedaan. Neem het liefste lekker het zwarte zand, dit maakt mooiere donkere modder! Kijk wel uit met donker zand. Vaak is dit wat moeilijker uit de kleren te krijgen. Trek de kinderen voor de gelegenheid oude kleren aan of laat ze lekker in een zwembroekje lopen zodra het weer het toelaat.

Water modderdonders

En voor de rest? Laat ze maar eens lekker gaan. Laat ze maar die takjes erin gooien of die zandbakvormpjes. Ze worden zelf wel vindingrijk om te kijken wat ze met de modder kunnen doen. Hier werd het al snel heksensoep met kikkeraroma 😉

Water modderdonders

Afspraken maken is misschien wel even handig. Niet naar binnen met de modder en ook het gooien moet beperkt blijven wanneer je er stokjes en/of stenen in gooit. Je weet maar nooit!

Water modderdonders
Water modderdonders

Sommige ouders vinden het juist plezierig wanneer de kids lekker smerig worden. Pas dan kan je zien dat ze zich vermaakt hebben in de natuur!

Water modderdonders

Voor mij begint nu de pret. Zodra ze klaar zijn, kan ik ze buiten lekker afspuiten met de tuinslang! Zo kan mama ook eens lekker vervelend zijn met (koud) water 😉 Gemeen hé? 😉

Water modderdonders

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.