Zomerspecial: Megabubbels


We staan alweer aan het begin van week 5 in deze Zomerspecial. Voor sommige begint het einde van de vakantie alweer in zicht te komen. Niet getreurd! We gaan de komende dagen nog een heleboel leuke dingen doen. Trouwens, in de weken daarna gaan we nog even door met de activiteiten, dus als je nog energie over heb aan de einde van de dag, kan je gewoon mee blijven doen!

SES Mega Bubble bubbels 2Bellen blazen blijft een leuke bezigheid. Droog weer buiten en een buisje met bellensop is alles wat je moet hebben om een prachtige bellenhemel te kunnen blazen. In de winkels zijn voor een prikkie van die leuke varianten te krijgen waardoor je nog meer bellen kunt blazen.

Extra leuk is het maken van hele grote bellen. Deze mega bubbels hebben wel een iets ander sop nodig om ze zo mooi te kunnen maken. Het is niet moeilijk en als je geluk heb, dan staat alles in het keukenkastje.

Dit heb je nodig:
– 1.5 liter gedestilleerd water. Dit kun je ook zelf maken door water te koken.
– 0.5 liter afwasmiddel; geen speciale antibacteriële afwasmiddel.
– 0.2 liter glucose; dit kun je zelf maken door 140 gram suiker op te lossen in 200 ml water in een pannetje. Even doorkoken en je krijg je glucose.

Wat moet je doen?
De meeste beschrijvingen hoe je de ingrediënten moet maken staat al erachter beschreven. Voor de rest kan je in een teiltje alles met elkaar mengen.  Doe dit wel zo warm mogelijk, zodat de afwasmiddel en glucose goed in het water kunnen oplossen. Rustig roeren, anders krijg je al enorme bellen in je teiltje. Daarna moet het sop eerst afkoelen. De beste bellen maak je nadat het goedje een dag van te voren maakt. Door het een nacht te laten staan, mengt het goed en zullen de bellen nog langer heel blijven en dus ook groter worden.

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.