Zomerspecial: Luxe tent met snelle stappen


Enige weken lieten we al zien hoe een snelle tent gemaakt kan worden met een hoepel en een douchegordijn. Makkelijk en snel, daar houden we wel van. Toch vonden wij deze tent een beetje krapjes! Tijd voor actie!

Wat heb je nodig?
– een doek van ongeveer 2 à 3 meter. Dit is afhankelijk van hoe hoog je de tent wilt hebben. 2 meter geeft een tent van ongeveer 80 cm hoog en 3 meter ongeveer 120 cm hoog (ook afhankelijk van de breedte natuurlijk)
– een bezemstok
– touw
– voor de extra luxe: een matras

Wat moet je doen?
Knoop een touw aan ieder eind van de bezemsteel. Hang deze vervolgens op in een boom of aan een droogrek. Voor meer handige tips hoe je iets in een tuin op kan hangen: Zomerspecial: supersnelle tent voor de verloren uurtjes.

Gooi nu het doek over de bezemsteel heen en zet de zijkanten vast. Dit kan je o.a. doen door er kussen op te leggen of, in ons geval, het om het matras te slaan. Verrassing! De tent is al klaar!

Veel plezier!

Mocht je nu geen groot stuk doek in jouw la hebben liggen. Geen nood, wij hadden dit ook niet. Bij Ikea is de meest goedkope stof rond de 3 euro per meter. Voor een doek van 3 meter zou je dan nog geen tien euro kwijt zijn.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.