Zomerspecial: een kinder barbecue buffet 1


Hmmm…eens even nadenken. Als ik aan zomer denk, dan denk ik aan: Zon, Zee, lekker warm, lekker eten en…BARBECUE! Lekker een hamburgertje grillen of een gepofte aardappel maken, vispakketjes…het maakt niet uit, de mogelijkheden op de barbecue is eindeloos!

Voor de kids is dit vaak wat minder interessant. Al die kant en klare stokjes… soms willen ze zelf wel eens kiezen. Dat kan! We gaan vandaag zelf een kinder-barbecue-buffet maken (ofwel een kbb in plaats van een bbq)

1Wat heb je nodig?
– hamburger
– frikandel
– knakworst
– gehaktballetjes

Wat ga je doen?
Laat eerst de bevroren delen ontdooien. Vervolgens kunnen ze de hamburger en frikandel in kleine stukjes snijden. Doe alles in bakjes en zet deze zo op tafel. Stokjes erbij en de kinderen kunnen zelf beslissen wat ze nu op hun stokje willen hebben (zorg wel er wel voor dat de stokje vochtig zijn, anders verbranden ze op de bbq). Wanneer je er wat fruit en groente naast zet, dan kunnen ze ook zelf kiezen of ze dit erbij op het stokje doen of dat ze het zo opeten. Hebben ze in ieder geval wel nog een beetje variatie!

Dit is ideaal voor groot georganiseerde barbecues! Zo zijn de kinderen ook even bezig en er staat altijd wel iemand bij de barbecue die de stokjes erop wil leggen.

vleesEet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Zomerspecial: een kinder barbecue buffet

  • Linda

    Wat een geweldig idee is dit! Ga ik zeker onthouden. Had hier laatst pannenkoeken op stokjes gedaan, was ook echt een succes.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.