Zomerspecial: Choco- aardbeienijs


Het is vrijdag en tijdens deze zomerspecial hebben we op vrijdag altijd iets lekkers om te maken. Vandaag duiken we in het ijs! Om precies te zijn gaan we vandaag choco-aardbeienijs maken!

Choco- aardbeienijs

Wat heb je nodig?

Diepvries aardbeien (o.a. te koop bij Lidl)
100 gram chocolade
Griekse yoghurt
aardbeiensiroop
1 zakje vaniliesuiker
blender

Choco- aardbeienijs

Hoe maak je Choco- aardbeienijs?

Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit wel in kleine stapjes van telkens 5 seconden. Roer iedere keer de chocolade door totdat alles gesmolten is. Doe alle ingrediënten in de blender voor zoveel je nodig heb. Dit ligt een beetje aan de ijsvormpjes die je gebruikt. Wij hadden aan twee handen aardbeien, een klein bakje Griekse yoghurt en een scheut siroop al genoeg. Wanneer dit voor jou niet genoeg is, dan kan je dit aanvullen met aardbeien en wat melk. Voor een extra chocoladesmaak zou je ook nog een schepje cacao toe kunnen voegen.

Choco- aardbeienijsDe chocolade is warm wanneer je deze in de blender gooit. Doordat de aardbeien nog koud zijn, zal de chocolade gelijk weer hard worden in kleine stukjes. Hierdoor krijg je enorm kleine stukjes chocolade in jouw ijsje. Wil je dit nu niet, zorg dan dat alles op kamertemperatuur is, voordat je de ingrediënten in de blender gaat mengen.

Choco- aardbeienijsMeng het mengsel goed in de blender. Vul nu de vormpjes en zet ze in de vriezer. Na een dag in de vriezer heb je heerlijke choco-aardbeienijs!

Choco- aardbeienijs Choco- aardbeienijsOja! Deze mengsel leent zich ook goed om van te genieten als een heerlijke smoothie! Alles wat we over hadden hebben we daarom heerlijk in een glas met een rietje opgedronken. Mmmmm!

Choco- aardbeienijsEet Smakelijk!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.