Zomerspecial: Bubbelslangen


Je heb ze enorm, je heb ze groot, je heb ze klein. Ze zijn altijd rond en vaak doorzichtig (al kan er ook een kleurtje in gezien worden). Ra, ra, wat ben ik? Juist bubbels! Gisteren zag je al hoe je megabubbels kan maken. Vandaag gaan we iets heel anders met deze bubbels doen.

Wat heb je nodig?

Sop
een flesje
een oude sok
een elastiekje

Van het flesje knip je de onderkant af. Over deze open stuk doe je de sok. De sok wel wassen eerst! ;). Zet de sok vast met een elastiekje en je bent klaar voor de bubbelslangen!

Voor deze activiteit is het niet nodig om het sop te hebben van de Megabubbels van gisteren. Hele simpele sop uit de winkel is al goed genoeg. Heb dit nu niet in huis? Dan maak je even je eigen sop! Hou daarbij in je hoofd: 1 op 8 en een half handje. Ofwel 1 eetlepel afwasmiddel, 8 eetlepels water en een half handje suiker. Goed roeren zodat het suiker is opgelost en je kan helemaal los met je bubbelslangen!

   Doop de sok in het sop! Blaas dan door de hals van het flesje en er komen complete sopslangen uit je sok!Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.