Zomerspecial: Back to School gymtas


Helaas! Aan al het leuke komt vaak ook een eind! De vakanties zijn bijna afgelopen en sommige kinderen gaan inmiddels alweer naar school! Balen? Welnee. Zie het als een nieuwe start! Deze week in onze zomerspecial zullen we wat meer kijken naar het begin van een nieuw schooljaar. Wat is er nu leuker om het nieuwe schooljaar te beginnen met allerlei leuke spulletjes? Nog leuker kan het zijn om deze spulletjes zelf te maken. Zo krijgt een oud kledingstuk een tweede leven en heb je zelf de mogelijkheid om de spulletjes je helemaal “eigen” te maken. Maak jij dan even de Blitz op school!

Vandaag gaan we van een oud shirt een gymtas maken. Nu klinkt dit ontzettend moeilijk, maar ik beloof jou nu een ding: deze tas is zelfs te maken door iemand die twee linkerhanden heeft!

GymtasWat heb je nodig?

  • een groot oud shirt. Kijk pa of ma even lief aan of ze nog een oud shirt in de kast hebben liggen.
  • Schaar
  • viltstift
  • spulletjes om te versieren

Hoe maak je die hippe gymtas?

Spreid het shirt uit op de grond of op een tafel en teken daar het volgende patroon op (wanneer je dit moeilijk vind, vraag even of mama of papa je wilt helpen) :hippe gymtasKnip vervolgens langs de lijntjes de mouwen af. Daarna knip je de hals uit het shirt.hippe gymtas hippe gymtasNu kan je de bovenkant van het shirt los knippen. De beste manier om dit te doen is om de naad van het shirt af te knippen. Knoop de voorkant van het shirt aan elkaar met een dubbele knoop. Zo ontstaat er al een handvat van de gymtas. Knoop nu ook de achterkant van het shirt aan elkaar met een dubbele knoop en de gymtas kan al gedragen worden.hippe gymtasEr zit nu alleen nog wel een gat in onze tas, dus het opbergen van onze gymkleren gaat nog een beetje moeilijk worden. De onderkant moet nog dicht. Knip het shirt op de lijnen in. Hierdoor ontstaan er allemaal stroken. Elk reepje stof van de voor en achterkant knoop je aan elkaar met een dubbele knoop. Doe dit voor elk strookje shirt en de bodem van jouw tas is gereed.hippe gymtashippe gymtashippe gymtasVersier nu de tas naar eigen wens en  jouw gymkleren hebben hun eigen unieke plekje straks op school.Hippe gymtas Hippe gymtasVeel plezier!

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.