Zomerspecial: Ananas Smoothie voor de warme zomerdag.


Ik heb de zomer in mijn bol! Ook al loop deze bijna ten einde (wellicht is het weer er ook niet naar?), een ding moeten we niet vergeten: het is voor twee derde van het land nog steeds zomervakantie! Tel daarbij ook nog de dag vrijdag bij op en wat heb je dan hier op Kidz Blozzy? Juist; Chew Time! We gaan weer eens wat maken om te eten of te drinken.

Vandaag zullen we aandacht hebben voor een tropische vrucht bij uitstek: de Ananas! Wie denkt er bij de ananas nu niet aan rieten sombrero’s of parasolletjes? Ik wel!

We houden het simpel vandaag. Een ananas is al lekker op zich en hoeft niet zo veel opsmuk te hebben.

Ananas Smoothie

Wat heb je nodig?

Blender
1 hele ananas
2 nectarines
1 zakje vanillesuiker
1 bakje Griekse yoghurt

Ananas

Hoe maak je de ananas smoothie?

Heel easy, breasy! Ontdoe de ananas van zijn schil. Snij vervolgens deze vrucht in stukjes. Dit scheelt tijd in het blenden. Ben je ongeduldig en heb je een uitstekende blender? Dan kan je ook grotere stukken in de blender gooien. De nectarines heb ik dit keer niet van zijn schil ontdaan, maar enkel van zijn pit gesneden en in de blender gedaan. Dit geeft een leuk speels effect in de kleur.

Hou je niet van stukjes, maar wil je een lekkere, pure, gele smoothie? Dan moet je de nectarine ook even schillen voordat je het gaat blenden. Laat de blender even draaien zodat al het fruit lekker klein wordt. 

Voeg wat Griekse yoghurt toe en eventueel nog wat vanillesuiker voor de smaak. In de blender alles mixen en klaar is deze makkelijke zomerse lekkernij.

Smoothie

Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.