Zomerspecial: Ananas Smoothie


Ik heb de zomer in mijn bol! Ook al loop deze bijna ten einde (wellicht is het weer er ook niet naar?), een ding moeten we niet vergeten: het is voor twee derde van het land nog steeds zomervakantie! Tel daarbij ook nog de dag vrijdag bij op en wat heb je dan hier op Kidz Blozzy? Juist; Chew Time! We gaan weer eens wat maken om te eten of te drinken.

Vandaag zullen we aandacht hebben voor een tropische vrucht bij uitstek: de Ananas! Wie denkt er bij de ananas nu niet aan rieten sombrero’s of parasolletjes? Ik wel!

We houden het simpel vandaag. De Ananas is al lekker op zich en hoeft niet zo veel opsmuk te hebben.

IngredientenWat heb je nodig?
Blender
1 hele ananas
2 nectarines
1 zakje vanillesuiker
1 bakje Griekse yoghurt

AnanasWat moet je doen?
Heel easy, breasy! Ontdoe de ananas van zijn schil. Snij vervolgens deze vrucht in stukjes. Dit scheelt tijd in het blenden. Ben je ongeduldig en heb je een uitstekende blender? Dan kan je ook grotere stukken in de blender gooien. De nectarines heb ik dit keer niet van zijn schil ontdaan, maar enkel van zijn pit gesneden en in de blender gedaan. Dit geeft een leuk speels effect in de kleur. Wil je nu zelf een lekkere, pure, gele smoothie? Dan moet je de nectarine ook even schillen voordat je het gaat blenden.

SmoothieEet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.