Zomerspecial: Waterslide 1


In onze zomerspecial hebben we al veel gedaan met water. Zo was er op maandag Ballonhonkbal, op dinsdag Sponsbommen, op woensdag zag je hoe je eigen sprinkler gemaakt kan worden en vandaag gaan we nog eens een keer hoeveel fun je kan hebben met water! Moet het wel lekker weer zijn natuurlijk.

In de winkel zijn enorm leuke waterslides te koop. Dit bestaat voornamelijk uit een lang stuk plastic waar je een tuinslang op aan kan sluiten. Deze zorgt ervoor dat er water op de baan komt. Je neemt een aanloop en laat je dan voort glijden over de baan. Ondertussen wordt je natuurlijk lekker nat! Vaak zijn deze waterslides niet eens zo duur. Voor een euro of tien heb je al een behoorlijke waterslide. Een nadeel, je kunt er alleen rechtdoor op glijden. Glij je van het matje af, dan stopt de rit gelijk.

Wij hebben een ander alternatief. Stukken goedkoper en je kan er veel meer kunstjes mee doen! Klinkt goed toch?

Wat heb je nodig?

  • een plastic afdekzeil
  • tuinslang aangesloten op een waterkraan
  • eventueel een sproeier

De afdekzeil die ik heb gebruikt, komt bij de Action vandaan. Voor een luttele € 1,49 heb je een zeil met de afmetingen 4mx4m. Dit is een redelijke oppervlakte en je zult hiervoor best wel een beetje ruimte in de tuin moeten hebben. Andere afdekzeilen zijn o.a. te koop bij de doe-het-zelf zaken.

waterslide zomerspecial
Wat

Hoe maak je een waterslide?

De werking van een waterslide is heel simpel. Je spreidt het zeil uit op de grond en zet deze vast. Wij hebben hier een paar stenen voor gebruikt, wat niet zo heel erg verantwoord is. Er zijn trouwens verder geen gewonden gevallen, maar het gebruik van kersenpitzakken is meer verantwoord. Het gaat erom dat het zeil op de grond blijft liggen en niet weg waait.  Zo heel veel gewicht heeft dit niet nodig

Waterslide zomerspecial

Laat met de tuinslang een laagje water over het plastic lopen. Een klein beetje water is al voldoende. Leg de tuinslang op een hoek van de baan zodat er een constante toevoer is van water op de baan. De kraan hoeft niet ver open te staan, een klein straaltje is voldoende. Het is natuurlijk ook mogelijk om hier aan de zijkant van de baan een sproeier neer te zetten. Zo blijft de baan nat en heb je ook nog eens een “douche”.  De baan is nu af. Glijden maar!

Waterslide

Extra fun voor de slide

Een extra dimensie aan deze baan is mogelijk, door wat badschuim op  de baan te spuiten. Door het glijden krijg je schuim. Het nadeel is dat je met het glijden ook schuim de baan af schuift. Daardoor moet je badschuim blijven spuiten om schuim te blijven houden. Dit kan je wel een volle fles kosten voor een beetje schuim, zonde!

Waterslide

Door de breedte van de baan is het mogelijk rondjes te draaien tijdens het glijden. Zo kun je ook nog kunstjes maken! Dit is dus beter dan de gebruikelijke waterslide. Het enige nadeel is dat deze baan door het gebruik van het dunne plastic van de Action sneller kapot gaat. Ik heb zelf nog geen ervaring met dikkere varianten uit de bouwmarkt. Heb jij dit wel? Laat het me even weten!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Zomerspecial: Waterslide

  • Linda

    Gave foto’s hoor! Voor een zeil zijn ze hier nog te jong, maar een (water) glijbaan wordt ook zeer gewaardeerd.

Reacties zijn gesloten.