Zomerspecial: waterpiñata


O jee! Voor sommigen onder jullie is de vakantie alweer voor de helft voorbij! Wat gaat de tijd toch hard! Ik ben stiekem toch wel een beetje nieuwsgierig hoe het gaat met jullie vakantiedozen en vakantiebladen. Het zal vast wel leuk worden.

We gaan vandaag iets doen met water, dus ik hoop dat het lekker weer is. Daar gaan we nu wel van uit! We gaan ons uitleven met waterpiñata

Water waterpiñata

Wat heb je nodig voor een waterpiñata?

We gaan dus een potje waterpiñata doen. We gebruiken hiervoor gewone ballonnen en geen waterballonnen. De waterballon is namelijk redelijk dun en heeft de eigenschap dat deze snel kapot moet kunnen knallen. Wanneer je met dit spel een waterballon gebruikt, dan is het spel zo voorbij. Zonde! Daarom gebruiken we dus gewone ballonnen.

Hoe speel je waterpiñata?

Het is heel simpel. Je vult de ballonnen met water. Deze gewone ballonnen zijn sterk genoeg om onder de kraan te vullen. Met een beetje oefening zijn ze zo gevuld en er kan natuurlijk ook best veel water in, meer dan in een klein waterballonnetje.

water waterpiñata

Eenmaal gevuld, dan knoop je de ballon dicht en knoop je er een touw omheen. Met deze touw hang je de ballon op. LET OP! Hang de ballon op een plek waar je de ruimte heb, b.v. aan een tak van een boom. Kijk anders eens bij mijn artikel snelle tent van 17 juli voor tips!

water waterpiñata

Zorg dat iedereen op veilige afstand staat en pak jouw stok of honkbalknuppel. Meppen maar!

water waterpiñata

Gewone ballonnen zijn moeilijker kapot te slaan. Wanneer je nu de ballon raakt, komen er leuke vormen in de ballonnen. Daarna, vormt hij zichzelf wel weer terug naar zijn oude vorm, maar dit ziet er wel heel grappig uit! Goed hard meppen en dan knalt hij uiteindelijk kapot. Mep je niet hard genoeg dan zal enkel de plek van de knoop kapot gaan en ontstaat er een waterfontein!

waterpiñata water

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.