Zomerspecial: Stapeltosti


Naast alle activiteiten in deze zomer, moeten we natuurlijk niet vergeten dat we ook lekkere gerechtjes mogen eten. En het maken van deze gerechtjes kosten ook tijd, dus geen tijd die je vol kan maken met vervelen! Kom, ik neem je vandaag mee naar de winkel en de keuken voor een lekker gek gerecht: de stapeltosti!

Wat heb je nodig:
brood
kaas (ik heb oude kaas en Gran Pardano kaas gebruikt)
ontbijtspek
knakworstjes

3Hoe gaan we dit doen?
Het makkelijkste is als je eerst alles voorbereid. Steek het tostiapparaat in het stopcontact (natuurlijk in overleg met papa of mama) dan kan deze alvast lekker warm worden. Nu kunnen de kazen geraspt worden. Pas op voor jouw vingers, de rasp is scherp! Vang elke kaas apart op in een bakje of op een bord. Nu kan de pan aan om het ontbijtspek te bakken. Laat ze even om en om bakken zodat ze al lekker krokant zijn. Als laatste laat je het blikje knakworstjes uitlekken.

Klaar? Goed nu gaan we stapelen! Als eerste leg je een broodje op de plank. Snij een knakworst door de helft en beleg hiermee jouw broodje. Niet te veel! Voor een normaal broodje is anderhalve worst wel genoeg. Deze zijn vrij zout en we gebruiken ook nog ontbijtspek, dus te veel worst  is niet lekker.

6Nu gaat de spek er bij boven op. Daarna stapel je rustig verder met de kazen en dan kan er nog een broodje er boven op. Nu is jouw tosti klaar.  Nog even laten bakken in het tostiapparaat en smullen maar!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.