Zomerspecial: Sponsbommen!


Als je aan zomer denkt, dan denk je aan zon, warmte en vaak volgt dan ook nog…WATER! In welke vorm dan ook, het is altijd lekker om met warm weer lekker te knoeien met water.

Ook al is in dit natte kikkerlandje water in grote hoeveelheden aanwezig, al dan niet uit de lucht, we gaan er nu even van uit dat het heerlijk zomerweer is en dat we zelf voor onze verkoeling moeten gaan zorgen.

We gaan vandaag sponsbommen maken. Het klinkt heel gevaarlijk, maar dit valt reuze mee. Tenzij je niet nat wilt worden! Zoek dekking!

DSC_0067Wat heb je nodig?
6 sponzen
2 pakken multisponsdoek
2 pakken viscosedoekjes
touw
schaar

Tja, voor deze gelegenheid heb ik Action maar weer eens opgezocht. Laten we eerlijk zijn, juist dit soort producten zijn daar goed in te slaan. Ideaal om eens wat mee uit te proberen. Uiteindelijk hadden ze daar niet de viscosedoekjes die ik voor ogen had, dus deze heb ik meegenomen van de Lidl. Vanwege de saaie kleur van de sponzen heb ik wel gelet op de vrolijkheid van de overige doekjes. Wel net zo leuk.

spons knippen sponsrepenWat ga je doen?

Ik heb zelf alles zo geknipt dat ik van iedere kleur zes bommen kon maken. Dit betekend dus dat ik zowel de viscosedoekjes als de multisponsdoekjes ieder in 6 repen heb geknipt. Je hoeft niet zo heel recht te knippen, later zie je dit (bijna) toch niet meer. De sponzen zijn wat lastiger, maar voor iedere sponsbom heb ik 1 spons in 8 repen geknipt. Hiervoor krijg je wel kramp in je handen, dus een paar extra kniphanden van een ander is altijd handig.

sponsbomZodra alles geknipt is, hoef je alleen nog maar te stapelen. Ook dit is even een lastig klusje. De sponzen blijven niet altijd liggen zoals jij dit wilt. Niet getreurd, de aanhouder wint! Een handigheidje is dat je al een stukje touw onderop legt en daar dan de sponzen en reepjes doek in een waaier stapelt. Ga daarbij niet over het touw heen. Als je de stapel af heb, moet het touw alle sponzen en doekjes bij elkaar binden. Goed strak trekken! Door het strak trekken van het touw gaan de sponzen als een bol staan. Jouw Sponsbom is nu klaar!

sponsgevecht sponsgevechtIk hoef natuurlijk niet te vertellen wat je nu verder met deze sponsbom kan doen? Emmer water ernaast of gooi ze in het zwembad en gooien maar!

sponsgevecht sponsgevechtVeel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.