Zomerspecial: Red de dieren!


Met onze zomerspecial gaan we vandaag iets doen wat je zowel binnen als buiten kan doen. Is het mooi weer, dan kan doe je dit lekker in het gras. Is het slecht weer, dan kan dit mooi aan de keukentafel.

We gaan vandaag de dieren redden. Er is wel enig voorbereiding nodig om dit voor elkaar te krijgen. Begin hier dus vroeg mee.

Wat heb je nodig?

Een grote bak
plastic dieren
water
reddingskit (zout, pipet, pincet en vergrootglas)

Hoe ga je aan de slag?

We gaan de dieren invriezen! Kinderen vinden water altijd heel leuk om mee te spelen en de bedoeling is met deze activiteit dat ze stukje bij beetje de ijsberg om de plastic dieren weg gaan halen om de dieren te bevrijden.

Red de dierenInvriezen kost tijd! Dus begin hier vroeg mee. Met een halve dag kan je al een eind komen. Begin met een grote bak waar je een paar dieren in doet. Let op! Hoe groter de bak, hoe langer het duurt om ze in te vriezen. Zet deze dieren onder water en vries het kleine beetje water gelijk in. Het is een werkje wat steeds weer opgebouwd moet worden in lagen. Plastic dieren drijven namelijk en zo verdeel je de dieren over de hele kom. Om het uur is het mogelijk om de volgende laag in te vriezen. Telkens een paar dieren erin, water erop en invriezen. That’s All!

Red de dieren vriesbol Red de dieren ontleden

De bevrijding

Als de bak vol is, keer je hem om op tafel (het liefst op een bakplaat, dan sijpelt het water niet overal naar toe) of buiten op het gras. De kids kunnen nu met wat water of met hun handen het ijs laten smelten en de dieren bevrijden! Geef ze bij hun reddingspoging nog wat extra tools om mee aan de slag te gaan. Een beetje zout bijvoorbeeld, dit laat het ijs sneller smelten. Een pincet, pipet en een vergrootglas erbij en de dierenredder is voldoende uitgerust om het avontuur aan te gaan. Gegarandeerd plezier!

Red de dieren binnen

Wij zijn buiten begonnen in het zonnetje, maar het weer sloeg plotseling om! Binnen hebben we de bakplaat gepakt en hebben we een handdoek op de bakplaat gelegd. Hiermee voorkom je dat het ijs gaat schuiven. Dat is niet handig als je aan het hakken bent. Red de dieren op tafel Red de dieren met buurkindjes

Tijdens het redden werden mijn kids opgehaald door buurtkinderen voor de buurtbbq. Er veel haast hadden ze niet, met zijn alle zijn ze eerst nog even de dieren gaan redden! 😉Red de dieren bijna klaar Red de dieren al twee uur bezig Red de dieren de laatste loodjesNa een uur of twee waren nog niet alle dieren gered, maar we moesten toch echt weg! Eenmaal weer thuis was het toch echt bedtijd en hebben we de rest van het ijs maar met warm water weg gesmolten. Volgende keer dus langer de tijd nemen om de dieren te redden!

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.