Zomerspecial: Picknick-time!


Zomertijd; warme, lome dagen die elkaar langzaam opvolgen. Het liefst doe je nu helemaal niets! Lui met een koel drankje in je ene hand en in je andere hand nu net dat ene tijdschrift, boek of tablet waar je voorheen zo weinig tijd voor had. Ahhh! Heerlijk.

MAM! Je schrikt op uit je luie positie en kijkt verschrikt om je heen! Wat is er? “Ik verveel me!” Tja, bij een leven als mama droom je vaak over die luie dagen. Toch is dit ook met de kinderen nog mogelijk! Echt waar? Ja, echt waar!

We gaan vandaag in onze zomerspecial picknicken! En het mooiste? Jouw kinderen gaan dit regelen! Zo hebben ze gelijk wat te doen šŸ˜‰

Wat moeten ze bij elkaar gaan zoeken?
– een mand, tas of iets dergelijks (een picknickmand is natuurlijk het mooiste als die aanwezig is)
– een kleed
– eten
– drinken
– iets om te doen

Voor het eten is het mogelijk zo uitgebreid of gemakkelijk te maken zoals ze dit zelf kunnen. Vaak is een broodje smeren vanaf een jaar of 3/4 wel te doen. Je moet niet kijken hoe, maar het gaat om het idee. Je kan natuurlijk ook nog ideeƫn opperen zoals de kleine broodsandwiches, smoothies of de fruitspiesen uit eerdere artikels van deze blog.

Iets om te doen is ook lekker een taak waar ze zich zelf eens mee bezig kunnen houden. Geef in ieder geval aan dat dit wel klein en licht zou moeten wezen. Een paar badmintonracket en een shuttle, een bal of frisbee is natuurlijk altijd leuk.

Laat ze zelf ook nog nadenken over een locatie. Wie weet is jouw tuin nu eigenlijk wel de meest ideale omgeving voor een picknick. Een bos, weiland of park in de buurt is natuurlijk ook altijd leuk, zeker als daar ook nog eens wat water te vinden is. Kunnen ze gelijk afkoelen wanneer het wat te warm is.

Met elkaar kunnen jullie vast een uitgebreide picknick bij elkaar sprokkelen.

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.