Zomerspecial: Mondriaan


Piet Mondriaan: waarschijnlijk zegt het je helemaal niets! Althans, voor de kinderen onder ons. Papa en Mama zullen vast wel weten wie deze meneer is. Deze meneer was namelijk ooit schilder, kunstschilder wel te verstaan. Zijn werk bestaat uit lijnen en kleuren, zoiets als deze:Nu denk jij: “dat is simpel, dat kan ik ook!” Nou, laat maar eens zien dan! En misschien kan jij dit dan ook veel beter!

Mijn oudste dochter heeft hierop haar eigen variant gemaakt. Kijk maar eens:

Wat heb je hier voor nodig?

  • Een groot stuk karton
  • verf
  • kwast

Net als de schilderijen van Mondriaan is het werken aan dit schilderij ook makkelijk te doen. Het enige wat mijn dochter heeft gedaan is vakjes tekenen met zwart en vervolgens inkleuren. Doordat het karton lekker groot was, heeft ze er een behoorlijke tijd over gedaan! Maar ja, zij ging dan ook voor hele kleine vlakjes!

Afhankelijk van het weer is dit te doen waar je maar wilt. Is het lekker┬á weer, dan ga je gewoon lekker buiten schilderen. Het is net maar wat je fijn vind. Aangezien deze activiteit al een tijdje in de pijplijn zit, zijn de foto’s binnen genomen. Het was toen niet de meest mooie tijd om buiten te zijn. Vanwege de omvang van het karton hebben we het kleed op de grond gegooid en zijn we daar aan de slag gegaan. En zuslief doet natuurlijk ook mee op haar eigen manier ­čśë

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.