Zomerspecial: Mango-ijs


Als je afgelopen weken al een vaste bezoeker bent geworden, weet je dat er vandaag wat te bikken valt. We gaan vandaag inderdaad weer wat te eten maken. Na wat gerechten voor op de Barbecue en tostiapparaat gaan we ons vandaag eens met de koude kant bezig houden. Wat zeg ik? De hele koude kant!

We gaan ijs maken. Mango-ijs! Nu bestaan er hele ingewikkelde recepten waarbij je de ijsjes wel uren in ijsmachines moet laten draaien en waarbij je moet koken en wegen en… Wij gaan dit anders doen. Deze zomerspecial is voor kinderen, dus dit wordt lekker makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig?
– een blender (niet noodzakelijk! een vork is ook goed, maar duurt veel langer!)
– een mango
– een nectarine
– yoghurt
– perziksap
– een houder voor ijsjes

Ik zei het al eerder: een blender is makkelijk, maar niet noodzakelijk. Een vork of een stamper (waar je normaal stamppot mee maakt) is net zo makkelijk, maar duurt wat langer en je houdt er flinke spierballen aan over!

Maak de mango schoon door de schil eraf te halen en het vruchtvlees van de pit te snijden. Dit hoeft niet zo netjes, alles wordt uiteindelijk toch gepureerd. Dit geld natuurlijk ook voor de nectarine.

Doe alles in de blender en schenk daar wat yoghurt en wat perziksap overheen. Doe de deksel op de blender en pureer alles tot een gladde massa. Proef nu, voordat je het in gaat vriezen, even hoe het smaakt. Ik heb er zelf verder geen suiker bij gedaan. Ik vond het zoet genoeg en mijn kinderen ook, maar die zijn het gewent om wat minder suiker te eten. Wanneer je het gaat invriezen, gaat een deel van de zoetigheid verloren. Wil je het ijs wel lekker zoet hebben, voeg er dan een zakje vanillesuiker aan toe en meng het geheel nog even door elkaar.

Vul de houder voor de ijsjes, steek de stokjes erin en laat het geheel lekker een paar uur invriezen.

Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.